16 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Karambolov novi hit “Budi svoj”

Više od autora

- vl promo-

Bend The Karambol osnovan je 1979. godine u Vinkovcima i ove jeseni slavi 40 godina postojanja. Kroz sastav su prošli brojni glazbenici, a sadašnja postava formirana je od iskusnih glazbenika koji su svoj zanat brusili u daleko poznatoj vinkovačkoj školi rocka.

The Karambol čine: pjevač Vladimir Bakarić, ritam gitarist Miroslav Fuzy, solo gitarist Krešimir Janošić, bubnjar Hrvoje Tuček, basist Slaven Nuhanović i klavijaturist Mario Dragičević. Za izdavačku kuću Croatia Records objavili su dva EP-a: “Djetinjstvo” i “80-te” te album “Svirepo i brutalno”, a njihove pjesme našle su se i na kompilacijama “Novi zvuk” i “Najbolje rock pjesme”, također u izdanju CR-a.

“S obzirom na to da ove jeseni slavimo 40 godina od nastanka the Karambola, voljeli bismo organizirati koncert na kojem bi se okupili svi oni koji su prošli kroz band, ali i naši prijatelji poznati izvođači koji bi s nama odsvirali i otpjevali neke naše, ali i svoje pjesme. Svjesni smo kako je to ideja koju ne možemo realizirati sami pa koristimo i ovu priliku pozvati sve one koji su spremni na bilo koji način pomoći da pomognu. Mislimo da bi ovo bio značajan događaj i za nas i za Grad”, istaknuo je ovom prilikom Vladimir Bakarić.

Bend je ostvario i zapaženu suradnju sa Shortyjem u pjesmama “Svirepo i brutalno” i “Ne vjeruj mi”. Iza njih su deseci singlova i spotova objavljenih u vrhunskoj produkciji te mnoštvo odsviranih koncerata na malim i velikim pozornicama. Sada su predstavili novi singl i spot “Budi svoj”.


Glazbu i tekst potpisuje Miroslav Fuzy, a aranžman bend i Branimir Jovanovac Bani koji je pjesmu i producirao. Popratni video spot režirao je Josip Grizbaher (Cinematic Osijek).

“Pjesma “Budi svoj” nastala je još 2012., ali je svoje vrijeme dočekala tek 2019. godine. U potpunosti je pozitivna i poručuje nam kako nikada ne treba odstupati od svojih ideala i snova, bez obzira na to što nam se u životu događalo. Nekako se samo po sebi nametnulo i to da je spot koji prati pjesmu nastao u studiju za vrijeme snimanja, a prikazuje nas baš onakve kakvi zapravo i jesmo”, rekao je Bakarić.

Spot možete pogledati na poveznici ispod.

The Karambol – Budi svoj

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno