S prvenstva Hrvatske, održanog ovog vikenda u Samoboru u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore, dvojac Karate kluba “Vinkovci” vratio se kući s odličjima.

Josip Slaviček osvojio je srebro u izrazito jakoj konkurenciji kadeta – 57 kg. Do finala nije izgubio ni jedan poen. Imao je pobjede nad kvalitetnim protivnicima 5:0, 1:0, a u finalu usprkos dominaciji, rezultat je bio 1:1, ali zbog pravila prvog boda pobjeđuje protivnik. Malo je nedostajalo Josipu do plasmana Europsko prvenstvo, no, u Karate klubu Vinkovci nema žala. Veseli ih što je mladi Slaviček pokazao zrelost, agresivnost, napredak u taktici i široku lepezu karate tehnike. Pokazao je veliki potencijal za budućnost, a njegovo vrijeme tek dolazi, najavljuju treneri.

Ivana Slaviček okitila se broncom u kategoriji juniorki – 48 kg. U 1. kolu, u hrabroj borbi, poražena je od iskusnije prvakinje, ali naposljetku Ivana zasluženo osvaja broncu.

“Ovi rezultati odraz su kvalitetnog rada u klubu proteklih nekoliko godina. Zadnje četiri godine redovito se u Vinkovce vraćamo sa državnim medaljama. Podsjetimo, 2018. godine imali smo jednu državnu medalju, 2019. godine dvije, 2020. godine tri, a ove godine na prvom turniru već dvije medalje. Čekaju nas u jesenskom dijelu sezone još dva Prvenstva Hrvatske za mlađe uzraste borbe i kate na kojima očekujemo također pozitivan rezultat. Znak je to da idemo u dobrom smjeru. S obzirom na veći broj perspektivnih članova, stručan trenerski kadar i pozitivnu radnu atmosferu u klubu, u skoroj budućnosti očekujemo još značajnije rezultate”, najavljuju treneri Pamela Kordanovski i Jakov Šikić pod čijim su vodstvom sportaši nastupili na, ističu, izvrsno organiziranom turniru u Samoboru poštujući sve epidemiološke mjere.