22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Kino na otvorenom najposjećeniji sadržaj knjižnice u ljetnim večerima

Više od autora

- vl promo-

Ljetni praznici za školarce su uvijek prekratki pa stoga je preporuka to kratko vrijeme iskoristiti što je bolje moguće. Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci i ove se godine angažirala i u tom smjeru kako bi djeci ljeto učinila što ispunjenijim, kaže ravnateljica Vedrana Lugić.

Ljeto u knjižnici program je koji Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci organizira već duži niz godina. Program je sastavljen od ljetnog kina, čitateljskog kluba Čarobni šešir i raznih kreativnih radionica, među kojima je i ona Šareni grad.

Zanimalo nas je kako djeca vide svoj grad tim dječjim očima, onda smo te detalje i ono što naš grad čini drukčijim i posebnim od drugih gradova u hrvatskoj, Meraja, nova knjižnica, Bosut, sve ono što vole o svom gradu, izrađivali od određenih materijala” ističe ravnateljica Lugić te dodaje kako će se koncem ljeta svi radovi spojiti u veliku maketu grada i izložiti u prostoru knjižnice.

Ljetno kino, nadalje, najposjećenija je aktivnost ovog programa. Održava se u dvorištu knjižnice od 2013. godine što čini Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci jednu od prvih u državi koja je uvela takvu aktivnost u svoj redovni program.

Dva filma su iza nas, Petar Zecimir – Skok u avanturu, i Lego film koji je bio prošli petak, a čekaju nas još tri sinkronizirana animirana filma za djecu, Tom i Jerry, Mune, Čuvar mjeseca, i Mali Bigfoot”, najavljuje Lugić, potiče posjetitelje da si, zbog velike posjećenosti kina, ponesu za svaki slučaj vlastite prostirke za sjedenje.

Novo vrijeme za knjižnicu donosi i nove usluge. Kako bi zadovoljili potrebe modernog čitatelja, u Vinkovačkoj knjižnici sada je omogućeno posuđivanje e-knjiga za čitanje na bilo kojem prijenosnom uređaju, a mogu se posuditi u potpunosti mrežnim putem.

Na koncu je bitno podsjetiti korisnike kako je ljetno radno vrijeme knjižnice ponedjeljkom i utorkom od 12 do 19 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno