U trećem dijelu Resonance Cinema online radionice o virtualnoj stvarnosti bit će govora o VR igrama. Moći ćete saznati odgovore na brojna pitanja, kao što je primjerice: Što VR igre razlikuje od klasičnih oblika video igara? Također će biti predstavljen a bit ćete i pozvani na događaj Global Game Jam – mrežni sastanak profesionalaca i početnika u razvoju igara, gdje u roku od 48 sati u grupama kreiramo igre prema našim idejama. Predavanje će i ovoga puta održati Žiga Pavlovič, dizajner interakcija i kreativni menadžer Kibla2Laba, medijskog laboratorija iz Maribora, koji je dio mreže istraživačkih centara za kulturu i kulturu – RUK. Moći ćete postavljati pitanja uživo na YouTubeu i dobiti odgovore odmah nakon predavanja. Događaj počinje u 19 h i održat će se na engleskom jeziku. Igrajmo se!
U novom filmskom tjednu na program premijerno stiže Zaštitnik. Uz granicu Amerike i Meksika u Arizoni, Jim Hanson (Liam Neeson) rančer i veteran Vijetnamskog rata živi teško i u osami. Sve se se naglo mijenja nakon susreta s majkom i sinom ilegalnim imigrantima. Nakon krvavog obračuna majka pogiba, a Jim postaje branitelj maloljetnog dječaka. U bijegu od narko kartela i potkupljene policije, dvojac razvija poseban odnos koji se mijenja od straha i prezira do razumijevanja i suosjećanja.
Ne propustite pogledati ni španjolsku komediju Dok nas vjenčanje ne rastavi, o Marini koja je prisiljena organizirati vjenčanje iz snova muškarcu u kojeg ste zaljubljeni, napetu priču o preživljavanju Izgubljeni na horizontu te animirane i sinkronizirane avanture Medo sa sjevera Ključevi kraljevstva o polarnom medi Normu koji biva optužen za zločin koji nije počinio i Duša (Pixar) o učitelju glazbe Joeu koji je oduvijek sanjao da će postati profesionalni jazz svirač.
U Kino klubu i idući tjedan možete pogledati 2 europska naslova. Obiteljska sportska avantura Najnogometaši govori o prijateljstvu, čarima djetinjstva te moći timskog duha. Hoće li Pakete i Helena uspjeti razriješiti misteriju koja ih je zatekla te spasiti svoje prijateljstvo?
Nakon uspješne trilogije koja je završila satiričnom dramom “Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju”, melankolično humoristični kaleidoskop Roya Anderssona O beskraju obrađuje temu beskonačnosti, a nagrađen je Srebrnim lavom u Veneciji 2019. godine.
Detaljan novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.