27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Kino Urania u Osijeku od 7. do 13. travnja

Više od autora

- vl promo-

Kino Urania 7-13.4.IS

Kinematografi Osijek rado primaju sve prijedloge, kritike i pohvale, pa tako i za filmove koje stavljaju na svoj program. Osim blockubstera, trude se prikazivati i manje poznate, ali zato visoko kvalitene festivalske filmove, filmove različitih redatelja, žanrova, kultura, zemalja i sl. Kada im jednom daju priliku, otkrit ćemo potpuno novi svijet filma u koji se čovjek naprosto zaljubi. S obzirom da je i među njima izbor velik, a Urania ima samo jednu dvoranu, odabiru se samo najbolji od najboljih, i tu im pomažu posjetitelji. Ovaj filmski tjedan posvećen je naslovima, od kojih su neki već prikazani, ali i naslovima koje su do sada imali priliku pogledati samo škole – tjedan posvećen filmovima po izboru publike.

Cjeloviti program kina Urania

Što biste učinili kada biste saznali datum svoje smrti? Nadrealna komedija POTPUNO NOVI ZAVJET (Le Tout Nouveau Testament) u kojoj je Bog stvarna osoba koja živi u Bruxellesu, pokušala je dati odgovor na to pitanje. PORED MENE (Next To Me) se dotiče teme zlostavljanja unutar školskih zidova, ali ne onog vršnjačkog, već govori o nasilju učenika nad učiteljima, kojega je u posljednje vrijeme sve više. Izrazito životna i poučna priča koja pokazuje da smo svi zapravo samo ljudi i da na kraju uvidimo svoje greške kada nam se na to ukaže na pravi način. NIČIJE DIJETE (No One’s Child) je film temeljen na fascinantnoj istinitoj priči o divljem dječaku, koga su sredinom 80-ih godina prošloga stoljeća lovci pronašli među vukovima u šumi. Hoće li se uspjeti snaći u našem svijetu i socijalizirati, ili će zauvijek ostati ‘neprilagođen’?

Na programu ostaju i MOJE GRČKO VJENČANJE 2 – romantična komedija čiji nastavak čekamo još od 2002., BATMAN V. SUPERMAN: ZORA PRAVEDNIKA u kojem osvetnik iz Gotham Cityja kreće u borbu s najcjenjenijim spasiteljem modernog doba, PAPA FRANJO: PUT DO SVETE STOLICE – biografski film o životnom putu oca Jorgea i pandastičnu kung fu komediju za cijelu obitelj – KUNG FU PANDA 3.

Idući tjedan stiže dugoočekivana igrana verzija KNJIGE O DŽUNGLI, a u ponedjeljak i utorak u 20 sati je druženje u Clubu Peppermint, gdje u sklopu zajedničkog projekta ‘Film In Residence’ svaki tjedan se besplatno prikazuju kvalitetni, edukativni, festivalski i dokumentarni filmovi. Dana 11. i 12. travnja na rasporedu je dokumentarni film SVAKODNEVNA PONUDA (Everyday Rebellion) u kojemu se na nekoliko primjera analiziraju metode nenasilnog otpora te prikazuju akcije i razmišljanja aktivista, a film stvara sliku jednog novog prostora društvenih promjena…

Kino Urania 7-13.4.ST

U travnju ne propustite i koncerte Darka Rundeka i Frajli, za koje ulaznice možete rezervirati putem telefona 031/205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe. Koncert THE FRAJLE, koje su se proslavile svojim verzijama poznatih pjesama, započinje 22. travnja u 20 h u kinu Europa, a cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 90 kn. U lipnju prošle godine RUNDEK CARGO TRIO objavljuje novi album ‘Mostovi’ i tu započinje čarobno putovanje, u Osijek stižu 28. travnja u 20 sati u kino Urania, a cijena ulaznice iznosi 100 kn.

TRAILER Ničije dijete (No One’s Child)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno