Od 30. svibnja do 2. lipnja 2019. godine grad Banja Luka (BiH) bio je domaćin Prvenstva Balkana u karateu za djecu do 13 godina starosti. Na natjecanju je nastupilo 1.039 natjecatelja iz 10 država (Slovenija, Hrvatska, Srbija, BiH, Rumunjska, Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Albanija i Turska).

Boje Hrvatske branilo je 104 natjecatelja među kojima je i 7 natjecatelja iz Karate kluba „Max“ Ivankovo: Petra Dogan, Nada Mrkonja, Emanuela Kockarević, Toni Vukić, Luka Požega, Luka Žgela i Matej Tisucki.

U vrlo jakoj konkurenciji i pod pritiskom prvog nastupa za reprezentaciju Hrvatske sedma mjesta na Prvenstvu Balkana osvojili su: Nada Mrkonja, Luka Požega i Matej Tisucki.

Nedostatak sportske sreće i neiskustva na takvim natjecanjima u dvije borbe sekunde su ih dijelile od plasmana u polufinale i borbe za medalju gdje bi imali osigurano najmanje 5. mjesto.

“Svim natjecateljima iz Karate kluba „Max“ Ivankovo, učitelju karatea Davidu Žgeli i roditeljima bila je velika čast biti dio ove priče i zadovoljstvo da mogu dati svoj doprinos uspjehu reprezentacije i Karate kluba „Max“ Ivankovo.”, reako nam je mr. sc. Adam Tisucki, predsjednik KK “Max” Ivankovo.