Zanimljiv program u Mjesecu hrvatske knjige pripremila je i Narodna knjižnica i čitaonica sv. Benedikta u Nuštru. Mjesec hrvatske knjige, koji se održava od 15. listopada do 15. studenoga, ove godine ima geslo “U ritmu čitanja” i posvećen je glazbi uz 200. rođendan Vatroslava Lisinskog.

U Nuštru u programu je predviđen edukativni posjet osnovnoškolaca pod nazivom “Školarci u knjižnici”, a najavljeni su i: 24. listopada u 18,00 sati – promocija knjige Julijane Adamović “Divlje guske”, 29. listopada u 14,00 sati – akcija poticanja čitanja “Zajedničko čitanje u parku”, 5. studenoga u 13,00 sati – radionica osmišljavanja i dizajniranja slikovnice pod vodstvom učiteljice Sanje Lovrić, Osnovna škola Zrinskih Nuštar “Kako nastaje slikovnica”, 11. studenoga – akcija besplatnog upisa i obnove članstva u knjižnici uz Dan hrvatskih knjižnica.

Knjižnica u Nuštru, koja djeluje kao Ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, i inače ima vrlo razvijenu programsku aktivnost te se kontinuirano održavaju promocije knjiga, književne večeri, različite kreativne i edukacijske radionice i drugi zanimljivi sadržaji, a osnovan je i čitateljski klub. Knjižnica, koju vodi knjižničarka Martina Vignjević, mjesto je druženja svih generacija Nuštarca, a rado primaju i goste. Tako su ove godine bili domaćini, primjerice, Goranu Nikolaševiću, koji je održao predavanje “Život u orbiti” o životu astronauta na Međunarodnoj svemirskoj postaji, kao i Mateju Perkovu, koji je održao putopisno predavanje “Od mora do vrha – Iran 2017” te predstavio novu knjigu “Želim dotaknuti nebo”. Knjižnica prati i događanja u zajednici pa su se tako, u suradnji s OŠ Zrinskih Nuštar, uključili i u program nedavno održanih Dana obrane i dana općine Nuštar priredivši izložbu ratnih fotografija temeljem kojih su mladi pisali sastave i crtali na temu “Nuštar u Domovinskom ratu”.