Nova beogradska indie-rock atrakcija KOIKOI danas je za Moonlee records objavila svoj debi album naslovljen “Pozivi u stranu”. Bend ja album već najavio s dva singla i spota “Ogledalo je zrcalo” i “Misisipi”.
Videospot za prvi singl “Ogledalo je zrcalo” je napravila poznata redateljica Mina Đjukić, koja je sa svojim filmom “Neposlušni” gostovala čak i na Sundance Film Festivalu, a poznajemo je i kao redateljicu glazbenih spotova za bendove Crvi i Repetitor (Beskraj).
Mina o videospotu “Ogledalo je zrcalo” kaže: “Spot je nastao kao instinktivni odgovor na doživljaj pjesme. Razigrana mantričnost, igra sa riječima i smislom, naveli su na sličnu igru sa slikama, afektima i nabojem. Takva igra bi nas mogla odvesti do nekih rubova, do promijenjenog doživljaja sebe ali i do prostora slobode, možda nemoguće ili samo kratkotrajne. Spot je realiziran u gerilskim uvjetima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lijepog rizika.”
Prije dva tjedna KOIKOI su nas pozvali na plovidbu, na “Misisipi”,  novim prodornim drugim singlom i videospotom s debija “Pozivi u stranu”, koji je izašao danas 4. lipnja 2021. godine.
U pjesmi “Misisipi” isprepliću se hipnotizirajuća psihodelija, rockerska eksplozivnost, višeglasna himničnost, ritmička vrckavost i sveopća napetost, što nudi odličnu podlogu za akciijski videospot na “domaćem Misisipiju”, koji je režirao Raško Miljković.
Podsjetimo se, KOIKOI je sviježe ime na šarolikoj i razigranoj beogradskoj glazbenoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji “Hali Gali” – platformi, koja udružuje novu generaciju glazbenika neopterećenih pripadnošću pojedinačnim glazbenim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vjetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošom mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj sceni predugo postoji. KOIKOI tu prazninu rješavaju prekrasnim debitanstkim albumom, koji je brzo začarao Mr. Moonleeja, a vjerujemo uskoro i širu ex-YU regiju.
Album “Pozivi u stranu” je sniman u beogradskom studiju Down There a snimao, miksao i producirao ga je Uroš Milkić. Mastering je napravio Carl Saff a ovitak je dizajnirao Mihajlo Kalabić.
Popis pjesama albuma “Pozivi u stranu”: 1. Ogledalo je zrcalo | 2. Plan | 3. Dodol | 4. Misisipi | 5. Pozivi u stranu | 6. Hrast | 7. One koje bole boje se i vole | 8. Hangar | 9. Krinolina | 10. Kada ostari dan