Prvo izdanje nezavisne glazbene nagrade Rock&Off nagradit će najbolje iz domaćeg rock&offa u 2018. godini, u ukupno deset kategorija. Zagrebačka Tvornica kulture tako će 31. siječnja ugostiti glazbene nastupe imena kao što su Jonathan, Vojko V, Kandžija, The Strange, NipplePeople, Chui, Detour, novih bendova Rezervi, Kensingtona Lime i Ogenja te poneko iznenađenje. Nagrada za životno djelo bit će uručena Zdenku Franjiću, dobrom duhu hrvatskog undergrounda i izdavačke kuće Slušaj najglasnije!.

Dvije kategorije posebno su zanimljive jer će više od 60 domaćih glazbenih novinara i medijskih djelatnika nagraditi najbolje pjesme i albume po kojima ćemo pamtiti rock&off 2018. godinu.

Za Pjesmu godine u konkurenciji su: Elementalova budnica „Nešto glasno“, zatim „I never meant to be there“ kojom je riječki Jonathan ishodovao američku vizu, Mangroove i njihov acid pop bombončić „Laka sam“ te splitske snage, svemirsko-nostalgična suradnja Valentinota Boškovića i TBF-a, „Adio, Trafikonte“, i Vojko V čija je „Kako to“ već ušla u hrvatski frazeološki rječnik.

U godini prepunoj sjajnih albuma, izdvojili su se: sonični antidepresiv Ede Maajke „Put u plus“, priručnik beskompromisnog rocka „Nuspojave“ Gorana Bareta i Majki, indie biser Jonathana „To hold“, zatim internacionalna surf americana „Echo chamber“ benda The Strange te prvi album u trilogiji Vojka V nazvan jednostavno „Vojko“.

Kako bi se čuo i glas naroda, Rock&Off je u žiriranje pozvao i sve ljubitelje glazbe.Na stranicama Iskona još samo danas možete dati svoju podršku omiljenom izvođaču i tako osobno postati dio Rock&Off-a. Troje najsretnijih glasača uz to će osvojiti Marshall glazbene nagrade:bluetooth zvučnike i vrijedne slušalice. Glasuje se na stranici odabirom omiljenog od ukupno 13 nominiranih izvođača: Edo Maajka, NipplePeople, Jonathan, Chui, Elemental, Goran Bare & Majke, Kensington Lima, Mangroove, Ogenj, Rezerve, The Strange, Valentino Bošković & TBF ili Vojko V.

Članovi direkcije nagrade zadovoljni su odabirom domaćih glazbenih novinara te angažmanom glazbenika koji su u Rock&Offu prepoznali svog ravnopravnog partnera i suradnika: „Nabrojana imena dokaz su potentnosti domaće rock i off glazbe koja očito ima što za ponuditi te, svima onima koji kukaju kako je prije bilo bolje, iz sveg glasa hrabro poručuje: „Rock off!“”.

Prijenos dodjele nagrade moći će se pratiti na Iskon.TV-u, na posebnim Rock&Off kanalima (Rock&Off HD kanal 521 / Rock&Off SD kanal 511), koji će s emitiranjem početi nekoliko dana ususret samoj dodjeli. Također prijenos će biti i na Tportalu.

Pozivnice za dodjelu nagrada “Rock&Off“ za zainteresiranu širu javnost mogu se, dok ih još ima, preuzeti na tri lokacije:

Tvornica kulture, Lj. Posavskog 1, radno vrijeme (Mali pogon): Pon – pet: 07 – 23h

Rockmark, Berislavićeva 13, radno vrijeme: Pon – pet: 09 – 20h, subotom: 10 – 14h

Unison, Brozova 8a, radno vrijeme: Pon – pet: 09-16h

Iskonov štand u Areni Centar Zagreb, Ul. Vice Vukova 6, radno vrijeme: Pon – pet: 10 – 21, vikendom 09 – 21h

www.rockoff.hr

Jučerašnji članak o kategoriji Velikog praska godine “Dokazi teorije Velikog praska domaće glazbe!” pronađite OVDJE.