10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Kojoti – novi singl se zove Evolucija ide u pogrešnom smjeru

Više od autora

- vl promo-

Od danas je dostupan još jedan potpuno novi single grupe Kojoti. Naslovljen je Evolucija ide u pogrešnom smjeru i ujedno je to četvrta nova pjesma koju su Kojoti snimili od kada su krajem siječnja 2017. godine napravili svoj veliki come back.

“Evolucija ide u pogrešnom smjeru” nešto je “mekša” od prijašnjih singlova “Mi ne pripadamo tu”, “Nova riječ” i “Ljubav u kvaru”, ali i dalje prati prepoznatljiv kojotovski gitraski riff. Kao što sam naslov sugerira, tema pjesme bavi se aktualnim, negativnim događanjima u svijetu i zemlji.

Nakon singla, na red dolazi i animirani video kojeg i ovoga puta potpisuje sve traženiji redatelj mlađe generacije Dalibor Barić.

Autor teksta i glazbe je Davor Viduka koji potpisuje i produkciju. Za mastering se pobrinuo Labosh.

Kojoti ove subote 9. lipnja sviraju u sklopu programa Ljeto u MSU!, u petak 8. lipnja njihove fanove razveselit će vijest da će prvi vinyl Kojota biti dostupan u prodaji, naslovljen “Najboljih 11!”

Singl “Evolucija ide u pogrešnom smjeru” posvećen je svim počupanim magnolijama Grada Zagreba, ali i “svim počupanim i potrganim magnolijama cijeloga svijeta”!


Uoči koncerta u sklopu programa ‘Ljeto u MSU!’ gdje će Kojoti nastupiti ove subote, 9. lipnja, taj punokrvni rock ‘n’ roll bend isporučuje nam i 4. singl naslovljen “Evolucija ide u pogrešnom smjeru”. Tim potezom, koji uključuje i singlove “Mi ne pripadamo tu”, “Nova riječ” i “Ljubav u kvaru”, Kojoti definitivno stavljaju finalanu točku na priču o uspješnim povratničkim koncertima i najavljuju izlazak novog studijskog albuma koji će biti objavljen do kraja ove godine.

Ovaj bend, ljubiteljima rocka prepoznatljiv po čvrstim gitarskim rifovima je od svog povratka na scenu u veljači 2017. godine do danas odsvirao velik broj koncerata diljem Hrvatske i regije, objavio luksuzni box set “Dragocjeno raskošno blistavo” koji objedinje sva tri do sad objavljena albuma “Kojoti”, “Halucinacija” i “Sex Discko Kung Fu”,  te je do sada sveukupno snimio 6 novih čvrstih pjesama od kojih će tri premijerno biti izvedene live upravo na krovu MSU-a 9. lipnja.

Kao i kada je riječi o prethodnim gore spomenutim, novim pjesmama, Kojoti su i ovoga puta potegnuli do Kastva u studio Mateja Zeca. Te su uz single ‘Evoluciju…’ tamo snimili još dvije pjesme, a u jednoj od njih gostuje im kolega Kandžija koji je i sam upravo izbacio novi solo album “Beton” i koji će Kojotima biti specijalni gost na koncertu u MSU.

Ulaznice za koncert Kojoti – Ljeto u MSU! Mogu se po cijeni od 85 kn nabaviti u sustavu Eventim.

Singl ‘Evolucija ide u pogrešnom smjeru’ dobio je i animirani video spot kojeg potpisuje sve traženiji redatelj glazbenih video spotova Dalibor Barić.

Priču o novom singlu Kojota finiširat ćemo viješću da se do kraja ovog tjedna u Dancing Bear shopu očekuje njihovo prvo vinilno izdanje, best of LP, “Najboljih 11!”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno