33 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Kolonu sjećanja u Vukovaru predvodit će branitelji i djeca svjedoci ratnih razaranja

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

I ove godine, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine obilježava se pod sloganom “Vukovar-mjesto posebnog domovinskog pijeteta.”

U izravnoj komunikaciji s NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar je da se središnji program 18. studenog ove godine vrati u krug bolnice, a s obzirom na povoljnu i kontroliranu epidemiološku situaciju, stav je i nastojanja Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2022. godine.Ove godine, po prvi puta će s hrvatskim braniteljima Vukovara te članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja u predvođenju kolone sudjelovati i oni koji su kao djeca proživjeli ratna razaranja Vukovara, stoga ih Grad Vukovar poziva da se priključe čelu Kolone sjećanja.

Kolona sjećanja proći će svojom uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice “Dr. Juraj Njavro” Vukovar do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata gdje će uslijediti protokol polaganja vijenaca te sveta misa, najavljeno je na sjednici Odbora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno