Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju o nemilom događaju koji se dogodio jučer oko 16 sati na parkiralištu između autobusnog i željezničkog kolodvora u Vinkovcima. Kako ističu, 30-godišnjak iz Nove Gradiške komadom stakla napao je 64-godišnjakinju iz Vinkovaca te joj zadao više reznih rana u predjelu ramena, ruke i vrata. U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima 64-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć, nakon čega je puštena na kućnu njegu. 30-godišnjak je uhićen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Kako neslužbeno doznajemo, 30-godišnjak iz Nove Gradiške psihički je nestabilna osoba. Napadač i žrtva ne poznaju se od ranije, dakle Vinkovčanka je vjerojatno bila na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Iz policije također izvješćuju da su jučer na graničnom prijelazu Županja-Orašje policijski službenici Mobilne jedinice granične policije, na drugu liniju granične kontrole, izdvojili osobni automobil VW Passat, njemačkih registracijskih oznaka. Vozač, 60-godišnji državljanin Republike Hrvatske, policijskim službenicima prijavio je dvije štete cigareta, no pregledom vozila u prtljažniku su pronašli skrivenu još jednu šteku cigareta. Pronađene su i tri pvc prećice sa po 0,5 kg sitno rezanog duhana, skrivenih u tri tetrapaka soka, kojima je bilo odrezano dno. U carinskom postupku 60-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 5 tisuća kuna. Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježena je i jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta, i to u Županji.