10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Koncert klasične glazbe violinistice Evgenije Epshtein i klavirista Domagoja Guščića

Više od autora

- vl promo-

Gosti ciklusa programa XXIX. sezone Vinkovačke glazbene scene bili su violinistica Evgenia Epshtein i klavirist Domagoj Guščić koji su u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci održali koncert klasične glazbe i izveli djela ruskog, njemačkog i hrvatskog skladatelja.

Na programu su bili S. Prokofjev, 5 melodija za violinu i klavir, J. Brahms, 1. Sonata za violinu i klavir u G-duru, op.78 i B. Papandopulo, Fantazija za violinu i klavir.

Evgenia Epshtein osobitu pozornost u svom profesionalnom djelovanju posvećuje pedagoškoj aktivnosti i podučavanju. Cijenjena je glazbena pedagoginja koja je glazbeno odgojila brojne mlade violiniste. Isto tako, bila je članica žirija najuglednijih violinističkih natjecanja, a seminare održava u SAD-u, Kanadi, Šangaju, Londonu… ”Nastojim pomoći violinistima koji teže ostvariti profesionalnu karijeru u glazbi da misle, osjećaju i koriste svoje ruke, prste i umove za otkrivanje, razvijanje i njegovanje individualnog zvuka i stila, objasnila je Epshtein svoju jedinstvenu pedagošku filozofiju.

Domagoj Guščić diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. Đure Tikvice. Usavršavao se kod uglednih pijanista i pedagoga, među kojima se ističu Eugene Indjic, Noel Flores, Boris Romanov, Irina Osipova, Zinaida Ignateva, Ivan Urvalov, Irina Kataeva i mnogi drugi. Tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Aktivan kao solist i komorni glazbenik, Domagoj je nastupao u Austriji, SAD-u, Norveškoj, Rusiji, Švicarskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji. Također je održao recitale u Zagrebu i mnogim drugim gradovima diljem Hrvatske.Vinkovačka glazbena scena u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima i Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci obuhvaća organizaciju koncerata uz slobodan ulazak, a u svrhu obogaćivanja kulturne ponude grada i promocije glazbe, posebice među mladima i svima koji za to imaju potrebe.

Recimo i kako će sljedeći koncert biti sutra, 30. rujna 2023., u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci gdje, s početkom u 19 sati, gostuje japanska pijanistica Yoko Nishii.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno