13 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Koncertni vikend Nole u Dalmaciji ususret Lisinskom

Više od autora

- vl promo-
Nolina glazbena razglednica, uz jedinstvenu interpretaciju i impresivan, moćan vokal Gabrijele Galant – Jelenić, suptilno je ove godine publici otvarala prozor u svijet dvadeset i pet godina djelovanja sastava u čijem se opusu skupio respektabilan izbor uspješnica. Od Pule i velikog slavljeničkog koncerta na pozornici Istarskog narodnog kazališta, preko Crikvenice, Labina i Rijeke, Zaboka i Velike Gorice, pa sve do Splita i Knina, turneja pod nazivom “Nola 25” slavila je četvrt stoljeća glazbene čarolije pulskog sastava.

Nolina pjesma putuje i dalje, i to tamo gdje su neki od omiljenih brojeva radijskog etera i Top lista nastali. Pozdrav koncertnoj jeseni i oproštaj od ljeta odigrat će se u Zadru 19. listopada na “kvartovskom Oktoberfestu” u Backstage Baru i dan kasnije, 20. listopada u popularnom šibenskom klubu Azimut.

“Zadar i Šibenik u Nolinom životu zauzimaju posebno mjesto. Tamo smo svirali neke od svojih prvih koncerata izvan Istre. Upoznali smo i divne ljude. Od tada do danas prošlo je puno godina, društvo se promijenilo ali ne i naše emocije prema Zadru i Šibeniku”, otkrila je Nola ususret najavljenim koncertima.

Brojni dragulji, poput pjesama “Dio tebe”, “Iznad oblaka”, “Grad iz snova” i “Do kraja” koji se bez prestanka vrte u Top 40 najemitiranijih pjesama, nesumnjivo će se pjevati uglas s publikom gdje god se Nola pojavila, no pravi spektakl očekuje nas za završetak slavljeničke turneje kada će ova glazbena razglednica stići u Zagreb i Malu dvoranu Vatroslava Lisinskog, u petak 16. studenog.

Najavljeni programi u Zadru i Šibeniku besplatni su za sve posjetitelje, dok ulaznice za slavljenički koncert u K.D. Vatroslava Lisinskog možete pronaći na prodajnim mjestima servisa ulaznice.hr!

Glazba je Nolin medij putem kojeg prenose svoju poruku pozitivnih misli i zaigrane energije. Gabi i Marijan, jedan od najintrigantijih glazbeno-partnerskih trenutaka hrvatske kantautorske scene i okosnica pulskog benda Nola, ovih su dvadeset pet godina s publikom komunicirali jezikom glazbe stvarajući soundtrack života. To se najbolje da osjetiti na nedavno objavljenoj slavljeničkoj kompilaciji naslova “Nola – 25” kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava. Njihov autorski potpis u riječi je predgovorom albumu pretočio renomirani glazbeni kritičar Hrvoje Horvat opisujući njihov raritetno konzistentni i stilski ujednačeni opus kao dostojanstveni i dosljedni autorski mozaik s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji. U tom mozaiku Nola nudi ozbiljne pjesme sa sjajnim vokalima, brojnim žanrovskim posvetama i finim gitarskim vezovima koji su rijetko nastajali ispod tih best of standarda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno