14 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Koncertom Severine spušten zastor 56. Vinkovačkih jeseni

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Koncertom Severine i benda pred prepunim gradskim parkom sinoć je spušten zastor 56. Vinkovačkih jeseni. Pomalo drugačije iz opravdanih razloga, ali ničim narušene osim vremenskom prognozom na koju, ruku na srce, jedinu ljudski faktor ne može utjecati.

Ni kiša nije poremetila planove svirci vrhunskih profesionalaca koji su za okupljenu publiku, ponovno nakon deset godina, pjevali gotovo puna dva sata.

Sinoć se u grad na Bosutu stizalo iz svih krajeva Slavonije, Baranje, Srijema i susjednih pograničnih prostora. Jedna od najvećih zvijezda hrvatske estrade nizala je hitove u stalnom dosluhu s publikom, a vrhunac večeri bio je šokački šešir kojim je Severinu darivao obožavatelj sa samo jednom željom – fotografijom s popularnom pjevačicom.

Energija koju su iznjedrile ovogodišnje Vinkovačke jeseni posebna je jer je, uz svo tradicijsko blago koje sa sobom manifestacija nosi, potvrdila ponovno koliko nam je svima unazad gotovo dvije godine nedostajao normalan život. Bio je ovo pravi festival dobrih emocija. Prepuna gradska jezgra tijekom deset dana trajanja, a posebice sinoć kao da je htjela poručiti, ne želimo da ove Jeseni završe.Koliko god je zbog nepredvidljivog jesenskog neba nedostajao natkriveni dio, središnja pozornica pokazala se punim pogotkom jer je potez pješačke zone povezala sa širim središtem grada na kojem se, svih ovih dana, tražilo mjesto više. Pitomost ovdašnjeg čovjeka čini Vinkovce posebnima na zemljovidu razloga zašto nam vole doći u goste. Otuda je ostalo malo melankolije i žala jer Svečanost otvorenja 56. Vinkovačkih jeseni nismo imali mogućnosti svi zajedno, izvođači i gledatelji, iznjedriti do kraja. No, uz sav trud i želju gotovo 300 sudionika te večeri, previše je stogodišnje nemjerljive vrijednosti izvučeno iz škrinja da bi nestalo u pet minuta.

Stoga, podrška i razumijevanje publike nije izostalo, kao i tijekom svih događanja koja su vrhunac doživjela Svečanim mimohodom ulicama grada i sinoćnjim koncertom. Posebna pohvala ide djelatnicima Nevkoša i Javnih radova koji su brinuli o čistoći grada sve ovo vrijeme i sjajnim učenicima i nastavnicima vinkovačkih strukovnih škola koji su, u suradnji s djelatnicima Grada, učinili grad najljepše uređenim do sada, komentari su građana.

U svijet je otišla razglednica baš kakvu smo priželjkivali jer svaki od nas tko voli Vinkovce, počevši od svoje kuće, ugradio je dio sebe i svoje ljubavi u još jedne Jeseni. Puno je strpljenja, planiranja, razumijevanja, suradnje i truda uloženo u organizaciju složene i zahtjevne manifestacije kako bi svaki detalj besprijekorno funkcionirao, a sitni propusti su rješavani u hodu. Slijedi početak priprema za nadolazeće 57. Jeseni, a do tada krećemo u susret još jednom Adventu, nadajmo se zdravi i spremni na nova druženja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno