Kontinuirano aktivna Liga protiv raka Vinkovci

0
558
Redovitu skupštinu održala je Liga protiv raka Vinkovci. Izvješće o radu u 2019. godini podnio je predsjednik doc.dr.sc. Dražen Švagelj.
Uz potporu Grada Vinkovaca, istaknuto je, provođen je program “Promicanje važnosti prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti”. Održan je niz zanimljivih javnozdravstvenih akcija za širu javnost, ali i niz stručnih predavanja bodovanih po Pravilniku hrvatske liječničke komore koja su održali eminentni predavači kao što su doc.dr.sc. Krešimir Štambuk, dr. med., specijalist interne medicine, subspecijalist kardiolog, i Zvonimir Ante Korda, dr.med., specijalist kirurg, subspecijalist kardijalne i vaskularne kirugije, iz Klinike za kardiovaskularne bolesti Magdalena, potom Sanja Gali, dr.med. spec.epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije, te iz Opće županijske bolnice Vinkovci: Mirjana Stažić, dr.med., spec. kirurg, doc.dr.sc. Dražen Švagelj, dr.med., spec.patolog, Ivan Švagelj, dr. med., specijalizant patologije, i Mirna Kovačević, mag.med.lab.diagn.
Liga protiv raka Vinkovci je u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo VSŽ u svrhu popularizacije nacionalnih programa ranog otkrivanja raka, uz pomoć Kluba žena liječenih na dojci “Una”, profesora i učenika Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara i logističku podršku Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci u središnjem gradskom parku provela javnozdravstvene akcije u povodu Dana mimoza, Dana narcisa i Dana ružičaste vrpce.
Također, kupljene su i pojedinim odjelima OŽB Vinkovci darovane dvije vrijedne stručne knjige, krovnoj organizaciji žena liječenih na dojci Europa Donna iz Zagreba uplaćena je donacija za kupnju linearnog akceleratora, a godina je okončana uspješnom donatorskom akcijom za kupnju perfuzora darovanog Odjelu za dječje bolesti Opće županijske bolnice Vinkovci.