25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Koronavirus i u Nuštru

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Prema neslužbenim informacijama u našoj županiji imamo još jedan slučaj zaraze koronavirusom. Kako saznajemo, radi se o muškarcu iz Nuštra kojemu je danas potvrđena zaraza. Zaraženi je hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici odakle još uvijek nema informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Izvor zaraze tek treba utvrditi, dok po Nuštru kruže priče da se radi o mještaninu koji nije  bio na privremenom radu u Austriji, već je bio u kontaktu s osobom koja se očigledno nije pridržavala propisane mjere samoizolacije koja mu je izrečena nakon povratka iz Austrije s privremenog rada. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić odmah je po ovim saznanjima sazvao sastanak Stožera civilne zaštite Vinkovaca, na kojem je odlučeno da će se dodatno kontrolirati međumjesni promet između Nuštra i Vinkovaca, a kako bi spriječili migracije građana.

Gradonačelnik se oglasio i na svom facebook profilu:

“Čini mi se kako je potrebno umiriti naše sugrađane nakon vijesti koja se proširila gradom da imamo novi slučaj zaraze koronavirusom u našoj županiji i to u mjestu do nas, u Nuštru.Nema mjesta panici mi ćemo pojačati mjere posebice kontrole međumjesnog kretanja kako bismo spriječili širenje virusa. Kada epidemiolozi završe obradu svi koji su bili u kontaktu sa oboljelima dužni su se držati samoizolacije. Prekršitelji će biti oštro kažnjeni. Pozivam građane da se pridržavaju svih mjera, ali molim isto tako da ostanemo pribrani. Vodite računa svatko prvo o sebi, pridržavajte se svih mjera i tako ćete zaštiti i druge oko sebe. Nema razloga za paniku, svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima dužni su poštovati izolaciju i to je jedini način da spriječimo veće širenje virusa i da broj oboljelih ne raste rapidno. Odmah smo pristupili provjeri izdanih dozvola kretanja i pojačali smo kontrole kako bismo bili sigurno da svi koji trebaju biti u izolaciji to i poštuju.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno