2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Kreće futsal spektakl: Aurelia spremna za novu sezonu!

Više od autora

- vl promo-

Ovoga vikenda kreće premijerna sezona 1. HMNL, točnije po prvi puta gledatelji će moći gledati jedinstvenu drugu futsal ligu. U ligi se natječe i MNK Aurelia Futsal, a u premijernom kolu Vinkovčani će u subotu od 18.30 gostovati kod MNK Split.

Žuto-crni pripreme su započeli pod vodstvom kondicijskog trenera Hrvoja Ajmana, uz asistenta Luku Sambola, koji je ujedno priključen kao kondicijski trener za nadolazeću sezonu. Stožer trenera Kristijana Šoštara dodatno se osnažio Domagojem Vučinom, koji je do sada bio Aurelijin vratar, no sada je preuzeo ulogu trenera vratara.Tijekom pripremnog razdoblja, klub je odigrao pet jakih utakmica, a protivnici su bili slovenski prvak Futsal klub Dobovec, MNK Uspinjača-Gimka, HMNK Nova Gradiška, Futsal Osijek i mađarski prvoligaš PTE Peac. Kako je ovaj rang natjecanja puno izazovniji, Aurelia je po prvi puta dovela strana pojačanja. Tako su u Vinkovce stigli Brazilci Caio Alves i Gustavinho, a iz Cordobe je pristigao Španjolac Alvaro Rodriguez. Uz njih, svlačionicu su pojačali Mislav Dogan i Edi Kopf, no bio je i poneki odlazak. Matijas Mijić, Robert Nospak, Miron Kobašević i Filip Josipović napustili su klub, ali i dalje sastav ima širinu i spreman je za novo izazovno natjecanje. Roster Aurelije tako će i dalje činiti pretežno Vinkovčani, a dovedene strane akvizicije trebale bi biti kapitalna pojačanja.

Dakle, Aurelia je spremna za novu sezonu, a najavljuje se pokušaj napada u elitnu ligu. Nakon prvog gostovanja u Splitu, u 2. kolu u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca gostovat će MNK Novi Marof, a nakon toga slijedi Futsal Gorica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno