24 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Uređenje parka ispred PIK-ove zgrade

Više od autora

- vl promo-

Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

Postavljena zaštitna ograda najavila je radove na uređenju bivše PIK-ove zgrade u središti Vinkovaca, a koja je od 2007. godine u vlasništvu Hrvatskih šuma. Kako saznajemo od voditelja Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damira Dekanića za početak će se krenuti s uređenjem parka ispred zgrade, a za nekoliko dana krenut će i radovi na obnovi, odnosno uređenju unutrašnjosti same zgrade. Tako će Hrvatske šume urediti ovu zgradu i dati je u najam te na taj način omogućiti Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji raspolaganje prostorom potrebnim za različite namjene.

U srpnju prošle godine zgradu je obišao predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić kada je izjavio kako je do 2012. godine u ovu je zgradu uloženo 22 milijuna kuna, a ispunio je i najavljeno kako se u 2018. godini nastavlja s obnovom. “Cilj nam je zgradu dati u najam. Hrvatske se šume moraju ponašati na društveno odgovoran način i to ćemo i učiniti kroz obnovu ove zgrade”,izjavio je tada Jakupčić.

Nekadašnja upravna zgrada PIK-a Vinkovci izgrađena je 1978. godine i projektirao ju je ugledi arhitekt Duško Rakić kao četverokatnicu s podrumom. Zgrada je u Domovinskom ratu pogođena sa stotinjak projektila, a 1992. godine potpuno je izgorjela od pogodaka zapaljivim bombama. Zgrada raspolaže s 5.800 četvornih metara poslovnog prostora, a prije nekoliko godina obnovljena je izvana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno