- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Uz stroge epidemiološke mjere, 27 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije u Otoku je uručila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Ukupna vrijednost je 5,8 milijuna kuna, a dodjeljeni su sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice.
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Županu Boži Galiću ministrica je uručila ugovor za projekt „Sanacija vanjskih igrališta Osnovne škole Stari Jankovci“ ukupne vrijednosti 501.718,77 kuna. Iznos bespovratnih sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iznosi 300.000,00 kuna, dok će Vukovarsko-srijemska županija financirati projekt u iznosu od 201.718,77 kuna.
Nositelj ovog projekta je Vukovarsko-srijemska županija, a partner na projektu je Osnovna škola Stari Jankovci. Kroz projekt će biti sanirati vanjska igrališta škole ukupne površine 1.823,65 m2 na kojima su vidljiva oštećenja i pukotine opasne za provedbu nastave, ujedno i sigurnu igru najmlađih stanovnika Općine. Sanacijom nogometnog, košarkaškog i odbojkaškog igrališta osigurat će se uvjeti za sigurno izvođenje nastave i sigurnu igru tijekom slobodnog vremena školaraca.
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Ovim godišnjim programom Ministarstvo pomaže održivosti razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Sam program održivog razvoja lokalne zajednice uređen je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine te predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.
Uz ministricu Tramišak i župana Galića na svečanosti je nazočio i ministar obrane dr.sc. Mario Banožić.