17 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Kristina i Nina pokrenule prvi mobilni koktel bar u našoj županiji

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Iako je prvotna ideja bila putem društvenih mreža dijeliti recepte i savjete, priča o koktelima na stranici Bibere oduševila je sve pratitelje. Kristina Lovrić i Nina Faletar jednostavno uživaju pokazivati što znači dobro izbalansiran koktel ili koji sastojci najbolje idu u uz gin, pa su otišle korak dalje i pokrenule mobilni koktel bar, prvi takav u našoj županiji.

Kako nam pričaju ambiciozne djevojke, mobilni koktel bar je bar s raznovrsnim pićima, prvenstveno koktelima koji će gostima pružiti nezaboravno iskustvo. Zanimljiva je atrakcija tijekom ljeta, a na poziv stižu na apsolutno sve vrste proslava i događaja.

„Mladi žele nešto drugačije, neki drugi oblik osvježavajućeg pića. Interes je stvarno velik, a u našoj županiji takva vrsta mobilnog bara ne postoji. Ideja nam se činila top, stoga smo sada u snimanju recepata zaronile i u poduzetništvo koje nosi određene odgovornosti“, kažu Vinkovčanke. Inače, 28-godišnja Kristina je barmen, a 29-godišnja Nina make up artist, no od samih početaka u svemu su zajedno, njihova znanja u raznim edukacijama samo potvrđuje ljubav prema miksanju pića i kvaliteti.

Kristina već dugo prati akademiju Raise the bar (edukacijski program usmjeren na poboljšanje kvalitete znanja djelatnika u ugostiteljstvu i turizmu) koja pomaže podignuti ljestvicu na višu razinu. Kako bi to uistinu i napravila odlučila ju je završiti, naučila je mnogo o žestokim pićima (spiritu), pogotovo o putu koje alkoholno piće prijeđe od, doslovce, rasta u zemlji.

„Sada najsamouvjerenije mogu ponuditi našem gradu i županiji profesionalno odrađen i savršeno izbalansiran koktel. Koktela je svakako previše, a mi u našoj ponudi prilagođavamo piće svakom klijentu posebno. Primjerice, Signature koktel je koktel za točno određene vrste zabave, s okusima kakve klijenti vole… I tu se događa magija. Bibere kokteli su dosadašnji svi tvistovi odnosno naša receptura okusa i pića“, napominje naša sugovornica.Naziv Bibere na latinskom znači piti, a cure su ga odabrale jer je lako pamtljiv. Savršeno se, kažu, uklapa u njihovu ljubav prema osmišljavanju i mijenjanju okusa. Dok je piće u procesu nastanka, postoji određena predodžba, no ipak ne možeš znati što očekivati.

„Kada je koktel gotov, najčešće to bude onaj okus koji smo i imale u glavi s točno tim okusom, savršen. I to je baš jedno divno iskustvo“, ističu Kristina i Nina.

Dodaju kako planova za dalje itekako ima, a svi oni vezani su uglavnom uz mobilni bar. Spremne su za nadolazeću sezonu svadbi, djevojačkih i momačkih zabava, godišnjica i svih ostalih proslava koje vam mogu pasti na pamet, neke rezervacije već imaju, ali ih i dalje primaju. Uzbuđenje raste sukladno vanjskim temperaturama, a djevojke nam otkrivaju kako jedva čekaju da krenu.

„Gin je kao prazno platno za crtanje, s njim se toliko toga može pomiješati, ali najbitnije da svaka osoba pronađe sebi svojstven mix, s okusima koje preferira“, idealan je zaključak koje su dale svojoj unikatnoj koktel priči.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno