26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Legendarni Deafness By Noise objavljuju album na vinilu

Više od autora

- vl promo-


Samoborski HC/rock n’ roll bend Deafness By Noise bilježe preko 25 godina postojanja, i koncertnog staža. Ovim putem najavljujemo da uskoro izdaju album obrada Roots Baby Roots za etiketu PDV u vinilnom obliku u dvije boje, crnoj i prozirno plavoj. Službeni datum izlaska je 16.2.2018. Idejno rješenje omota albuma potpisuje Boris Kuk aka Boro Božesačuvaj. Materijal je originalno izdan na dvostrukom CD formatu 2012.g. prilikom proslave 20 godina rada benda zajedno u kombinaciji s albumom ‘Noize Deaf Forever’.

‘Roots Baby Roots’ je snimljen u njemačkom Stage One studiju pod producentskom palicom poznatog Andya Classena. Bendovi koje su obradili na ovom uratku su G.B.H., Cro Mags, Toxic Reasons, Fear, D.O.A., Ratos De Porao, Raw Power, UK Subs, Bad Brains, 7 Seconds, S.N.F.U., G.G. Allin, Tankard, Warzone i M.D.C. Uz same obrade na materijalu se kao dodatak za fanove nalaze i nikad prije objavljene bonus pjesme. ​Uz sam bend našlo se tu i prijatelja koji su pridonijeli albumu u gostujućoj varijanti. Tako su se na jednom mjestu našli DJ Phat Phillie (scratchevi na pjesmi ‘Born To Suffer’), Zoki & Kersh iz benda Picksiebener (banjo i usna harmonika na pjesmi ‘I Remember’). Prateće vokalne dužnosti su preuzeli Kid D i Chris Luft (Rykers), Dennis Brightside i DBN. Album ‘Roots Baby Roots’ je svojevrsna posveta bendovima koji su najviše utjecali na formativne godine, dugogodišnji rad i upornost Deafness By Noisea da opstanu na sceni skoro tri desetljeća, te i dalje rade ono što najviše vole, sviraju žestoki HC protkan rock n’ roll estetikom.

Deafness By Noise su bend koji se može pohvaliti impresivnom brojkom od preko 1000 odrađenih koncerata, 15 samostalnih europskih, kao i zajedničkih turneja sa bendovima kao što su Suicidal Tendencies, Biohazard, Sick Of It All, Madball, D.R.I., Slapshot, H2O, Wisdom in Chains itd. U postavu se nakon 7 godina izbivanja vratio i originalni gitarista Rodjo, priključivši se i odsviravši povratničku turneju s D.R.I.

Povodom objavljivanja ‘Roots Bloody Roots’ albuma na vinilu u petak 16. veljače održat će se i promotivno druženje s bendom u dućanu ploča PDV (Međimurska 21) od 19 do 21 sat kao i party koji se nastavlja u podrumu kluba Pločnik poznatom kao Klein.

Koncertna promocija kreće nastupom u Dalmaciji, točnije splitskom klubu Circus, u subotu, 24. veljače.

Iako ih veže dugogodišnje prijateljstvo, međusobno poštovanje, te su više puta dijelili pozornicu, kao potvrda stiže vijest da će Deafness By Noise nastupiti kao predgrupa Hladnom pivu na velikom dvodnevnom zagrebačkom koncertu u Domu sportova u petak 2. ožujka.

Pulska publika će moći uživati u njihovom zvuku 10. ožujka, u novootvorenom klubu Kotač.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno