- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto: Luka Duplančić | Dallas promo
Puno desetljeće (i koji mjesec više!) nakon originalne objave, prvi i za sada jedini live album TBF-a “Perpetuum Fritule” objavljen je na dvostukom LP-u.
“Perpetuum Fritule” originalno je objavljen u drugoj polovici 2010. godine kao jednostruki i dvostruki album, pri čemu je dvostruko CD izdanje sadržavalo cjelovitu snimku legendarnog unplugged koncerta iz zagrebačke Močvare održanog 7.11.2009., na kojem su TBF-ovci trijumfalno protutnjali kroz vlastitu, za ovu prigodu temeljito preuređenu, pjesmaricu. 700-tinjak sretnika u rasprodanoj, dupkom punoj Močvari (koja je tom prigodom slavila svoj 10. rođendan), svjedočilo je jednom od ponajboljih nastupa splitskog benda, u užarenoj, opuštenoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi, koje se danas u vremenu kada koncerata nema svi s još većom nostalgijom prisjećamo. Uz tada objavljene službene singlove s albuma “Fantastična” i “Guzice i sise”, nezaboravne hitove “Alles Gut”‘, “Nostalgična”, “Genije” i “Smak svita”, u nadahnutim nadograđenim izvedbama (između ostalih) odskočile su i uvijek aktualna “Heroyix”, zborski otpjevana s publikom “Lud za njom” i “nježna” verzija često citirane uspješnice “Odjeb je lansiran”.
Sada je ova kultna glazbena poslastica poslužena na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, ujedno prvom LP izdanju TBF-a, te (zbog ograničenja trajanja LP formata) donosi 17 od originalno objavljenih 21 pjesme na dvostrukom CD izdanju. “Perpetuum Fritule” nesumnjivo je i jedno od najboljih live izdanja domaće diskografije, što je 2011. prepoznala i struka te mu dodijelila nagradu Porin za “Najbolji live album”, kao i Porin za “Najbolje likovno oblikovanje” koje potpisuje Luka Duplančić, a koji je odlično prilagodio izvorni dizajn i ovom novom formatu.
“Kako je divno i neobično u ovim čudnim  danima doživjeti prvo izdanje vlastite glazbe na vinilu. Pogotovo kad se sjetim kako smo gomilu samplova skidali upravo sa vinila, i to na svim albumima osim na ovom koji je sad na vinilu. Život je čudesan i nepredvidiv, zato je i predivan, glazba je istina, a zvuk sa vinila je magija. Sad mogu na miru umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku  gramofona u nekom stanu gdje se samo slušaju ploče.” – izjavio je uz objavu ovog izdanja Saša Antić.
Treba li vam bolja preporuka da pojurite do najbližeg glazbenog dućana i osigurate svoj primjerak ovog dvostrukog LP-a?