Foto: Tina Ocvirk
Razigrani ljubljanski indie/post-punk trio Lelee predstavlja Ništavilo, drugi singl sa predstojećeg debitanskog albuma “Čuka bije pumpa”, koji izlazi 18. lipnja za Moonlee Records i kanadsku diskografsku kuću Ill in the Head Records.
Drugi singl “Ništavilo” donosi melankolično razigranu i sanjivu a ipak  živahnu  pjesmu, u kojoj  Damjan Manevski (Rush To Relax, Molokai) nestašno svirucka po svojoj električnoj gitari, Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) servira bas linije (od kojih vas zasvrbe tabani), dok se Jan Kmet (balans, Kalu) brine, da sve zajedno zvuči kao savršena kulisa za neko kasno-popodnevno plesuckanje u ljetnom vrtu.
Kao i na prvom singlu “Kopnež”, Lelee su pozvali i gostujućeg glazbenika. Ovaj put je to Andrej Fon (Olfamož, Svojat…) koji je odsvirao saksofon u cijeloj pjesmi dodao joj pomalo mangupski štih. Ispod svih ilustracija za album pa time i vizualija za singl “Ništavilo” potpisuje se slovenski vizualni umjetnik Leon Zuodar – Lele. Šta dese kad se sretnu Lelee i Lele, vidjećete i čuti uskoro.
Neposredno prije objave albuma Lelee će svoj novi material predstaviti i koncertom u sklopu festivala MENT Ljubljana, gdje će nastupiti uživo, prekosutra u ponedjeljak, 7.6.2021. Nakon tog koncerta ubrzo će uslijediti još nekoliko promo koncerta.