25 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Ljetni kamp i ove godine

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Slavonski izviđači i ove su godine organizirali svoj ljetni kamp na otoku Prviću, kod Šibenika. Tri desetodnevne smjene u organizaciji Saveza izviđača Osječko-baranjske županije okupile su ukupno 129 članova svih uzrasta.

Tijekom boravka u kampu izviđači su imali prilike steći nova znanja i savladati brojne vještine poput plivača, kurira i osmatrača. Programske sadržaje radionica provodili su kvalificirani volonteri, a nije manjkalo ni kulturno-zabavnih aktivnosti. Savez izviđača Osječko-baranjske županije pokazao se vrlo dobrim organizatorom ljetnog kampa, a putovanje, smještaj, prehrana i programski sadržaji omogućili su djeci ugodan boravak.

Boravak u kampu iskorišten je i za realizaciji programskih sadržaja više projekata koje izviđačke udruge provode u suradnji i uz potporu lokalne zajednice u kojoj djeluju. Tako su izviđači “Slavonskog hrasta” iz Osijeka ostvarivali aktivnosti projekata “Djeluj pozitivno – nisi sam” i “Izviđačka učionica u prirodi” koji se provode uz potporu Grada Osijeka, kao i projekta “Budi pripravan – naš doprinos zajednici” koji se provodi uz potporu Osječko-baranjske županije. Tijekom boravka u kampu provedena je i dodatna edukacija volontera u okviru projekta “Izviđačka škola za volontere” koji provode Savez izviđača Osječko-baranjske županije i Odred izviđača “Klasje” iz Đakova u suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Gradom Đakovom. Posebno valja istaknuti angažiranje volontera koje je ostvareno u suradnji s Volonterskim centrom Osijek.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno