5 C
Vinkovci
Petak, 3. veljače 2023.

Ljeto u Ivankovu – Dan Općine Ivankovo

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru programa “Ljeto u Ivankovu” danas su, u prigodi Dana općine Ivankovo, 26. lipnja, na Mjesnom groblju u Ivankovu položeni vijenci i upaljenje svijeće za poginule hrvatske branitelje koji su u Domovinskom ratu svoje živote utkali u temelje neovisne Hrvatske. Molitvu je predvodio župnik Stjepan Krekman, dekan vinkovačkog dekanata, a potom je u župnoj crkvi Rođenja sv. Ivana Krstitelja služena misa zadušnica.

Program “Ljeta u Ivankovu” započeo je 16. lipnja, a traje sve do 19. kolovoza i izuzetno je bogat i raznolik, a sva događanja su besplatna, ističe načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević.

Posebno svečano u Ivankovu bit će i u ovu nedjelju, 1. srpnja, na dan posvećen hrvatskim braniteljima. Na Dan branitelja bit će održana i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Ivankovo u prigodi Dana općine, a u večernjim satima predviđen je kulturno-umjetnički program u kojemu će se predstaviti domaćini: Kazalište “Mika Živković” Retkovci, KUD “Seljačka sloga” Ivankovo, KUD “I.G. Kovačić” Ivankovo i KUD “Sloga” Retkovci te gosti: KUD “Petefi Šandor” Čakovci i TS “Dike”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno