18 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Ljubav sv. Klare kao uvod u svetkovinu Svih svetih

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Nakon večernje mise u Maloj crkvi, scenski prikaz Ljubav sv. Klare u izvedbi mladih iz Svetog Ivana Zeline održan je sinoć u okviru programa i izložbe „Vještičarstvo – bajka ili stvarnost“ koju u crkvi sv. Ilije na Meraji organizira Vez sv. Antuna.

Prikladno svetkovini koju sutra slavimo, u temu svetosti okupljene je uveo fra Josip Blažević, gvardijan samostana sv. Antuna Padovanskog, ukratko predstavivši lik i djelo o. Celestina Tomića, franjevca konventualaca, umrlog na glasu svetosti.

“Svetost je poziv upućen svima u Crkvi, moguće ga je ostvariti, i moramo ga ozbiljno shvatiti. Svetkovina Sviju svetih nas potiče i ohrabruje da više govorimo i razmišljamo o svetosti. Puno je anonimnih svetaca. Svetost je istinsko ostvarenje ljudske osobe, njezini potencijali razvijeni do maksimuma”, poručio je okupljenima gvardijan.

FOTO: Vez sv. Antuna

Autor teksta o životu sv. Klare Asiške, družice sv. Franje Asiškoga i začetnice klarisa je fra Blažević, a sv. Klaru na sceni utjelovila je Nikolina Valjak, uz pratnju naratora Klaudia Grubeša i Antuna Ivekovića na gitari. Voditelji susreta bili su Mateja Mišić i Mario Kobaš.


Kao kuriozitet vrijedan spomena, navode u Vezu sv. Antuna, koincidencija je da je istoga dana gvardijan krstio sedmo dijete u obitelji svoga brata, djevojčicu po imenu Klara, a novokrštenica je također nazočila predstavi.

Inače, spomenuta izložba na Meraji otvorena je svaku večer do srijede od 18.30 do 20.00 sati.

FOTO: Vez sv. Antuna

Mladi za večeras najavljuju Holywin – cijelonoćno Euharistijsko klanjanje u crkvi Presvetog Srca Isusovog na Lapovcima uz poruku svetost pobjeđuje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno