13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Lollobrigida / Ida Prester: Od sutra kreće naše doba!

Više od autora

- vl promo-m_lollobrigida_sutra-single_ST

Pjesma ‘Sutra’ novi je singl Lollobrigide a ovu njima netipičnu pjesmu Ida Prester, autorica pjesme i pjevačica opisala je ovako: ‘Ovo je pjesma o odgađanju – sve što možeš danas, ostavi za sutra. S tim instinktom se velik broj nas bori cijeli život. Sutra ćemo dat otkaz na poslu koji ne volimo, sutra ćemo prekinut loše veze, od sutra kreće naše doba!

Tekst i melodiju napisala sam u jednom danu, ali aranžman se otegao na 6 mjeseci. Probali smo u synth pop aranžmanu, pa u indie rock, al nismo dobili ništa što bi nam je sjelo. Na kraju smo odlučili totalno ogoliti tekst, ostaviti vokal gotovo sam i napraviti minimalistički aranžman, tih i prozračan, uz puno shakera, gotovo tropskog ugođaja.’

Ovo je prva pjesma Lollobrigide u kojoj nema agresivnih sint dionica, a Idin glas je također, pored teksta, u prvom planu i ogoljen, bez efekata.

‘Isprva sam se bunila jer me strah isticati vokal, u svim našim drugim pjesmama glasni instrumenti ‘jedu’ glas, ali bend me uvjerio da je napokon vrijeme da se oslobodim. Tekst je intiman, takva je i pjesma.’ – nadodala je.

Uz pjesmu dolazi lyrics video koji je prvo bio zamišljen kao standardni slika-tekst video no kad se bend već uredio za fotografiranje, nekako se učinilo prirodnim da umjesto statičnom fotografijom, ‘Sutra’ ovjekovječe malo pokretnijom ‘slikom’.

‘Napravili smo i jednostavan lyrics video u kojem sviramo kao terasa band negdje na francuskoj rivijeri.

Azurnu obalu efikasno je zamijenila obala Save, a terasu skupog hotela pohaban stari splav.’ – uz smijeh je opisala Ida.

VIDEO: SUTRA (LYRIC VIDEO)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno