Sredinom travnja učiteljica razredne nastave iz Osnovne škole “Nikole Tesle” iz Mirkovaca Katica Konstantinović sudjelovala je na X. međunarodnoj znanstveno-metodičkoj konferenciji koja je održana u Mađarskoj. Naime, na Visokoj učiteljskoj školi Józsefa Eötvösa u Baji, svake pete godine organizira se obrazovno-metodički skup o ranome, predškolskome i osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju. Ove je godine uz konferenciju održano i zasjedanje povodom 150. godišnjice obrazovanja učitelja.

Učiteljica Katica Konstantinović predstavila je svoje matematičke igre koje već godinama sama izrađuje za svoje učenike kako bi im približila matematiku te pojednostavila usvajanje često teškog gradiva. Njezin pisani rad na temu „Igra u nastavi matematike“ bit će objavljen u zborniku Konferencije.

Mjesec dana nakon Konferencije, 16. svibnja, Katičinu školu posjetila su dva mađarska metodičara kako bi nastavili suradnju. Gospodin Zoltán Zámbory i dr. László Balogh su prvo nazočili nastavi matematike koju je učiteljica Katica izvodila s učenicima 3.c razreda, a nakon toga su oni učenicima 5.a i 6.a razreda prikazali svoju autorsku matematičku igru s kartama. Igra je primjenjiva pri učenju i ponavljanju gradiva izvođenja četiriju osnovnih matematičkih radnji uz korištenje zagrada te kao pomoć pri razvoju logičkog mišljenja. Kako ističu iz ove škole, njihovim dolaskom u Mirkovce je zasigurno otvoren novi put te je već dogovorena daljnja suradnja. Učiteljica Katica Konstatinović je pozvana održati niz radionica za učenike mađarskih osnovnih škola.