8 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Majka bolesnog Ivana po tko zna koji put moli za pomoć, treba im još 7 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ivanu Mesiću, 17-godišnjem dječaku iz Podgrađa s Downovim sindromom i još 19 dijagnoza, zdravstveni problemi redaju se jedan za drugim i majka Ana po tko zna koji put vapi za pomoći.

Obitelj je obišla brojne bolnice u Hrvatskoj, a 2015. godine potražili su pomoć i na Institutu za majku i dijete u Beogradu kada su mu tumori u plućima i usnoj šupljini stavljeni pod kontrolu. Radi tumora koji se vratio ponovno su pomoć zatražili u Beogradu gdje je Ivanu prepisano deset terapija, od kojih je do listopada primio jedanaest koje su iznosile vrtoglavih 15 tisuća eura. Doktor s Instituta u Beogradu predložio je primanje još šest novih terapije koje bi mu, prema procjeni od 90%, suzbile tumor.

Kako nam pojašnjava Ana, terapije koštaju sedam tisuća eura, no njihove financijske mogućnosti daleko su od toga.

“Tražim pomoć i apeliram na sve dobre ljude koji mogu pomoći našem Ivanu. Ovo nije prvi puta da tražim pomoć, njemu je potrebno još šest terapija da se ne guši i da ne strepim nad mojim djetetom. Molim sve ljude koji nam mogu da se odazovu financijskoj pomoći. Moramo 3. siječnja 2024. potvrditi da ćemo ići s njim na terapije, a za to je potrebno sedam tisuća eura za šest terapija. Ukoliko prikupimo sredstva, na terapije bi trebao krenuti 17. siječnja 2024 i one garantiraju suzbijanje u korijenu tumora ispod jezika. S Ivanom je sve teže, a posebno je teško s obzirom da mu je otac preminuo ove godine. Ako treba ja bih prodala bubreg, sve ću napraviti da mu pomognem. Bog mi daje snage da možemo dalje, borit ću se do kraja jer ga ne želim dati u nikakvu ustanovu jer mu ne može nigdje biti bolje već kod svoje kuće”, neutješna je Ivanova majka.


Trenutna bolest s kojom se bori je najteža do sada, a za nju u Hrvatskoj ne postoji mogućnost liječenja. Ivan ima teške probleme s bubrezima odnosno leziju bubrega koja se ne može i ne smije operirati jer Ivan ne bi preživio, postoji mogućnost jedino u Kini. Tu je i tumor na desnoj strani pluća, a ovaj mladić je tek 4. dijete u svijetu koje se bori s takvim oblikom bolesti. Ima i kateter na stomaku za mokrenje stomba, tu su dodatni problemi i troškovi za gaze i ostalo.

Ana kao samohrana Ivanova majka od statusa roditelja njegovatelja ne može sama financirati nove terapije, tu su još i dodatno troškovi lijekova čiji je mjesečni iznos od 350 do 450 eura, uz putne troškove Vinkovci, Osijek i Zagreb. Ivan mjesečno u Zagreb i Osijek ide po tri puta, na terapije za liječenje drugih dijagnoza. 

“Molim sve ljude dobrog srca da nam pomognu koliko mogu i svima onima koji su nam pomogli do sada se od srce zahvaljujem”, poručuje.

Ana Mesić
Tekući račun: HR1523400093215343737

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno