33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Mali čuvari tradicije u vinkovačkom kazalištu pokazali najbolje od hrvatske folklorne baštine

Više od autora

- vl promo-


Gradsko kazalište Joza Ivakić Vinkovci zbog lošeg vremena ponudilo je alternativu i skrovište svim ljubiteljima tradicijske kulture. Dječja folklorna večer trebala se održati na korzu ispred Gimnazije, no manifestacija je zbog kiše, koja je okupala Vinkovce, prebačena na daske koje život znače.

Ovogodišnje izdanje bilo je posebno jer je fokus bio na vinkovačkim KUD-ovima, stoga su nastupili KUD Šumari, Kulturni centar Gatalinka i Folklorni ansambl Lisinski. Djeca su pokazala sve ono najbolje od hrvatske tradicijske baštine, od plesova, pjesama te dječjih igara.

„Ovu smo večer ostavili za našu djecu kako bi pokazali što sve rade, vole i njeguju i da to ne bude samo za Vinkovačke jeseni ili Dan grada Vinkovaca, stoga je ovo večer, plesa i uživanja”, rekla je pročelnica Odjela za turizam i kulturu grada Vinkovaca, Marija Liščić Drmić.

Kazalištom su odzvanjale pjesme poput „Meni kažu kalendari”, „Kruška, jabuka, šljiva” i mnoge druge.

Vinkovci ne trebaju brinuti za budućnost jer u gradu na Bosutu ima djece i mladih koji će s ponosom nositi nošnju i koji će se dičiti folklornom baštinom kako Vinkovaca, Slavonije, tako i cijele Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno