30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Mali folkloraši sutra i u nedjelju spremno će pokazati što znaju

Više od autora

- vl promo-

ZAKUD Vukovarsko-srijemske županije i ove godine organizira Županijsku dječju smotru folklora koja će biti održana sutra od 11 sati do podne i u nedjelju u 19 sati u pješačkoj zoni.

Tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković kazao je kako imaju velik broj djece, koja će u okviru svojih folklornih skupina prikazati ono što rade cijele godine, a zbog čega su iznimno radosni. „Sutra će nam nastupiti 15 dječjih skupina raznih dobi, a u nedjelju imamo 22 skupine pa to planiramo staviti kao službenu priču svega. Sve kako bi prikazali djecu u najboljem svjetlu, kao i ono na čemu su vrijedno radili i pripremali se”, kazao je Đurković pojasnivši kako je u vrijeme pandemije koronavirusa bilo jako teško raditi, a još teže ponovno krenuti organizirati ovaj događaj.

„Uspjeli smo napraviti odlične stvari te ćemo imati dobru komisijsku odluku, odnosno kategorije do 9 godina i od 9 do 15, a koja je nešto novo, što do sada nismo radili”, kazao je.


Također, imat će ocjenjivački sud koji je zadužen za procjenu izvedbe folkloraša, scenski dio, pjevni i tamburaški, a na temelju ocjena odabrat će najbolje skupine koje će ih predstavljati tijekom godine u cijeloj državi. „Nadam se da će program koji bude bio ocijenjen biti kvalitetan, kako bi mogli svu našu djecu, ne samo dobro ocijeniti, već i nagraditi”, rekao je.

Najvažnije od svega, navodi, jest da kroz njihove nastupe na drugim županijskim smotrama i kao predstavnike naše županije na državnim pričama, predstave svoj grad i županiju. „Pozivam sve u subotu i nedjelju da budu sudionici lijepe priče i onoga puta koji nam pokazuje i govori da smo toliko jaki jer smo zajedno, a isto tako da imamo budućnost u mladosti koja nam treba kako bi mogli dalje nastaviti živjeti”, poruka je, a ujedno i poziv sugrađanima. Upravo ovakvom smotrom potiču i motiviraju plesače da s ponosom pokazuju kako i u današnje vrijeme postoje čuvari tradicije i običaja, a koje će i dalje nastaviti prenositi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno