8 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Mali Iločani u akciji “Poštujte naše znakove”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Osnovnoj školi Julija Benešića u Iloku održan je edukativno preventivni program „Poštujte naše znakove“ s ciljem razvijanja prometne kulture kod najmlađih sudionika u prometu. Ovu preventivnu akciju, navode iz PU Vukovarsko-srijemske, provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s partnerima, sukladno smjernicama Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

Poznavanje prometnih propisa i razvijena prometna kultura već kod najmlađih sudionika u prometu, pokazali su se kao ključni čimbenici koji utječu na njihovu sigurnosti. Stoga je danas, u organizaciji Službe prevencije Ravnateljstva policije i Policijske uprave vukovarsko-srijemske te uz podršku partnera, u Osnovnoj školi Julija Benešića u Iloku proveden edukativno-preventivni program „Poštujte naše znakove“ na kojem je sudjelovalo 70 učenika prvih i drugih razreda.

Nakon uvoda u program „Koracima malim i sigurnim po velikom svijetu prometa“, slijedila je edukativno-scenska izvedba „Znakovi za najmanje“ kazališta Smješko.

U nastavku posebnom nagradom nagrađen je učenik 4. razreda, Marko Kljaić za svoj videouradak „Moj tata i ja“ u kojem je, uz pomoć svog oca Gorana, prometnog policajca Postaje granične policije Ilok, predstavio svoje viđenje uloge policije u zaštiti prava i sigurnosti građana.

Šareni prometni poligon “Biciklirajmo zajedno” organizirali su policajci PU osječko-baranjske, a u sklopu JUMICAR programa prometne kulture za najmlađe, samostalna vožnja prilagođenih autića kroz prometni poligon oduševila je djecu koja su imala priliku upoznati prometni svijet iz perspektive odraslih vozača s ciljem da postanu što bolji pješaci.


Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske asistirali su i nadzirali edukaciju o prometu, te održali radionicu “Policajac – prijatelj pomagač” i naučili djecu da im se u svakom trenutku mogu obratiti.

Po završetku programa, djeca su dobila potvrde o uspješno završenom programu prometne kulture.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno