28 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Mali Marinačni na Hvaru na 11. Nacionalnoj smotri turističke kulture

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Od 12. do 14. listopada na otoku Hvaru održana je 11. Nacionalna smotra turističke kulture pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović. Povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka za obrazovanje, kulturu i turizam među brojnim pristiglim projektima odabralo je projekt Područne škole Marinci Osnovne škole Zrinskih Nuštar pod nazivom „Zavičajna slovarica“ kao jedan od pet najupečatljivijih uradaka te je isti prezentiran na Smotri.

Veliki je ovo uspjeh, kako za njihovu školu, tako i za širu lokalnu zajednicu jer su bili jedini predstavnici Slavonije i Baranje, a ujedno i najmlađi sudionici svečanoga skupa. Odlukom stručnog povjerenstva dobili su priznanje „Škola prijatelj baštine i turizma“ za dugogodišnji kreativan i inovativan rad na području istraživanja i očuvanja baštine u kontekstu promišljanja turističkog razvoja zavičaja.

Osim velikog priznanja, nagrađeni su i trodnevnim boravkom na Hvaru za autore, odnosno predstavnike projektnih timova i njihove mentorice Mariju Lesandrić i Nevenku Škrabo. “Iako mali, ponosno smo predstavili svoj zavičaj, potrudili se tijekom boravka na Smotri dočarati svu ljepotu naše Slavonije, svo povijesno, kulturno i prirodno bogatstvo te zagolicati maštu potencijalnim turistima i pozvati ih da sami otkriju sve čari naše Slavonije, a prvenstveno da nam budu dragi gosti u našoj županiji”, ističu u marinačkoj školi.

   

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno