-0 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Mališani Dilja nastupili na turniru u Županji

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Prekrasan dan u Županji, na igralištu nogometnog kluba Radnički koji je bio izvrstan domaćin i sjajno organizirao turnir, upotpunile su tri ekipe Dilja osvojivši jedno drugo i četvrto mjesto pod trenerskom palicom novog trenera Slavena Červenjaka. Do drugog mjesta i srebrne medalje došla je generacija 2014. godišta, a Franko Červenjak proglašen je za igrača turnira u toj kategoriji.

Bio je to i prvi službeni turnir Slavena Červenjaka za novi klub koji se brzo prilagodio na novu sredinu i novi grb i „boju” pod kojima će nastaviti graditi svoju trenersku karijeru. „Dječica se trudila, borila, i kao plod svega toga je medaljica oko vrata što je izmamilo veliki osmijeh i sreću mojim momcima”, rekao je voditelj Nogometne škole NK Dilj Slaven Červenjak uz kojega je na turniru bio i Vedran Rožić.

Kod 2014. godišta na turniru su igrali Radnički, Graničar, Frankopan, Cibalia i Dilj, a prvo mjesto osvojili su domaćini iz Županje, ekipa Radničkog, dok je bronca pripala vršnjacima iz Cibalije. Momci Dilja 2010. godište završili su turnir sa suzama u očima jer su osvojili četvrto mjesto bez primljenog pogotka, dva puta su izgubili na penale, ali Červenjak ističe odličan nastup svojih igrača kao i treće ekipe sastavljene od 2010. i 2011. godišta koji su ispali u četvrtfinalu. Sljedeći nastup mlađi uzrasti Dilja imat će na jakom turniru u Zagrebu nazivom Bubamara Cup za 2010. i 2011. godište. Bit će to veliki ispit za Červenjaka i Dilj jer na turniru igraju redom prvoligaši svih zemalja i regija. „Imao sam tu priliku dok sam bio u HNK Vinkovci sudjelovati na ovom turniru, tako da znam šta nas očekuje. Idemo dan ranije, imat ćemo dva noćenja u metropoli prije svega da djeca, što se kaže, prespavaju zajedno i osjete sve to, pun stadion, navijanje, cijeli program domaćina od postrojavanja i igranja jakih utakmica s prvoligašima”, objasnio je voditelj Diljeve škole nogometa.

Bit će to jedno lijepo iskustvo za djecu, ne igraju svaki dan protiv ovako jakih klubova, a s nekima od njih sigurno se mogu nadmetati i ostvariti pozitivan rezultat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno