18 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Mališani iz Dječjeg katoličkog vrtića Eden najbolji na Cvjetnom korzu

Više od autora

- vl promo-

Središte grada danas je bilo ispunjeno smijehom, pjesmom i veseljem. Preko 600 djece, ukupno 23 skupine iz vinkovačkih osnovnih škola i vinkovačkih vrtića, ali i djeca iz sela bivše općine Vinkovci izveli su svoju pripremljenu točku, a od kojih su najbrojnija skupina bili vrtićarci iz Stribora s čak 56 djece.

Kako je istaknula članica žirija i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Jasna Garvanović, i ove godine proslavili smo najljepše i najmirisnije godišnje doba s dječicom na korzu koji su pokazali prekrasne kostime u duhu cvijeća. „Ključno kod odabira najboljih je izrada maske, no i raspoloženje koje treba biti usklađeno. Djeca pjevaju, plešu, imaju recitacije pa se gleda jedna cjelina, od maske pa do izvedbe, iako su oni za nas svi pobjednici”, istaknula je.

Uz nju, u žiriju su bili još i Marko Lončar, potpredsjednik HDLU-a i Vesna Vuković, nastavnica u Poljoprivredno-šumarskoj školi Vinkovci.

Vesela povorka krenula je od Pikove zgrade do pješačke zone gdje je svaka od 23 skupine pokazala što je tako vrijedno pripremala sa svojim odgojiteljicama i učiteljicama.Iako se bilo teško odlučiti za one najbolje, žiri je izglasao kako su to bili vrtićarci iz Dječjeg Katoličkog vrtića Eden, koji su osvojili odlazak na jednodnevni izlet u zoološki vrt u Osijek i ručak u Mc Donald’s. Druga su bila dječica iz Dječjeg vrtića Budućnost, treći iz DV Vladimir Nazor, dok su najsimpatičnija skupina stigla iz Posebnih odjela OŠ Antun Gustav Matoš.

Prvo mjesto Dječji katolički vrtić Eden
Drugo mjesto DV Budućnost
Treće mjesto DV Vladimir Nazor
Najsimpatičnija skupina Posebni odjeli OŠ A.G.Matoš

Zamjenik gradonačelnika Josip Romić kazao je kako ni ove godine vinkovački korzo nije razočarao. „Dan je predivan i vjerujem kako su svi uživali u dječjem osmijehu, prvenstveno mislim na majke, bake i djedove koji nikada ne propuste izaći i podržati svoje mališane u ovim trenutcima”, istaknuo je dodavši kako su Vinkovci među najuspješnijim gradovima kad je u pitanju organizacija ovakvih događaja namijenjenih djeci.

„Želja nam je kroz zabavne i edukativne sadržaje potaknuti djecu da uče, budu kreativni, dobro se zabave i sklapaju nova prijateljstva. Siguran sam kako stručni žiri nije imati nimalo lak zadatak jer su sva djeca izvrsna”, rekao je Romić te uputio čestitku pobjedničkoj skupini na izvrsnom nastupu i zasluženoj nagradi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno