Otok Kreta u Grčkoj od 12. do 20. listopada bit će okupljalište najboljih svjetskih haklera. Čak četrdeset reprezentacija sa svih krajeva svijeta nastupat će ove godine na Socca Svjetskom malonogometnom prvenstvu koje se održava pod okriljem International Socca Federationa.

Svoju reprezentaciju na ovom natjecanju imat će i Hrvatska. Naši su malonogometaši svrstani u jaku skupinu s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom. Među vrhunskim reprezentativcima za koje se izbornik Dino Kovač odlučio ove godine našao se i Marin Ležaić koji veliki nogomet trenutačno igra u Croatiji iz Bogdanovaca u Prvoj županijskoj ligi.

Izbornik je Marinov talent zapazio je na završnici Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, kada je s momčadi Autoservis Crnaić Vinkovci osvojio drugo mjesto, a Marin Ležaić bio je najbolji strijelac. Uz igru kakvu je pokazao, poziv da zaigra u hrvatskom dresu bio je logičan potez izbornika.

”Što se više bliži Svjetsko prvenstvo to sam više uzbuđen. Jedva čekam da dođemo tamo i zaigramo. Ostali dečki su super. Od prvog treninga su me prihvatili i mislim da sam se dobro uklopio. Ono što radimo na treninzima pod palicom izbornika Kovača je vrlo kvalitetno. Trebamo samo pozitivno razmišljati. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat”, kazao je Ležaić koji ne krije koliko mu znači što je dobio mogućnost braniti boje Hrvatske na svjetskoj smotri najboljih.

”Volio bih da u reprezentaciji ima još koji igrač iz Slavonije, ali eto…. tako je ispalo. Drago mi je što mogu predstavljati Slavoniju među igračima iz cijele Hrvatske. Puno mi znači to što sam dio reprezentacije. Mi svi treniramo nogomet od malena, a biti u reprezentaciji Hrvatske… mislim da nema dalje od toga”, istaknuo je ponosno u razgovoru za Crosport.

Prvu utakmicu na Kreti Hrvatska igra 12. listopada protiv Turske.