18 C
Vinkovci
Subota, 25. svibnja 2024.

Marko Brecelj i Šumski na zatvaranju izložbe ‘Povratak na mjesto zločina’

Više od autora

- vl promo-

m_marko-brecelj_u-sc
Marko Brecelj

U petak, 15. travnja u Galeriji eSCe održat će se zatvaranje izložbe ‘Povratak na mjesto zločina’ uz koncert i javnu primopredaju galerijine arhive. Nastupit će legendarni Marko Brecelj, kultni Šumski dok će se za after pobrinuti DJ Miro Župa.

Nakon što je prije mjesec dana u SC-u briljirao čak dvostrukim nastupom – jednim popodnevnim za djecu, a drugim večernjim za odrasle, MARKO BRECELJ se vraća na ‘mjesto zločina’, u Galeriju eSCe, gdje je krajem 1990. godine održao jedan od najupečatljivijih koncerata tog perioda. A povod ovom novom dolasku je iznimno važan – u nemirno vrijeme prije 20-ak godina Marko, Arijana i Društvo prijatelja umjerenog napretka, dugogodišnji prijatelji organizatora tadašnje Galerije, dobili su važan zadatak da sačuvaju arhivu video snimaka koncerata, izložbi i performansa Galerije. Oni su to uspješno napravili i sada će u suradnji s omladinskim, kulturnim, socialnim, multimedijskim, međugeneracijskim Muzejskim centrom Botegin snimke biti službeno i javno predate novim/starim čuvarima. A kako je sve to tada bilo možete osjetiti uz pomoć projekcije izbora materijala nakon čega će nam Marko darovati svoj nastup, koji je ujedno i pokušaj proboja na “dansko tržište”.

m_sumski_u-sc
Šumski

Zatvaranje izložbe će začiniti i grupa ŠUMSKI, koja je osnovana jednoga dana u siječnju 1991. godine u Galeriji eSCe tijekom impro sessiona članova Cul-de-Sac-a. Od tada pa do sada Šumski su se kretali nekim svojim krivudavim putevima vješto zaobilazeći glavne tokove. S novih hitovima pod miškom, novim članovima i novim sijedim vlasima održat će svoj premijerni nastup u legendarnoj Galeriji eSCe gdje je sve i počelo…+ after party BLAVORI RUKOHVATA TOJEST POSNA DIJALIZA RASCVALOG KLORA ILI INKRUSTRACIJA ROGAČA U NAJBLIŽEM. Čuveni strip majstor i samozatajni poznavatelj opasne glazbe uzduž i poprijeko MIRO ŽUPA zabavljat će prisutne zvucima s ploča sljedećih glazbenika i glazbenih pod-pravaca: Nurse with Wound, Coil, DAF, Faust, Jablkon, post-safari, Balineze beast, Zappa, Dick Hyman, Moondog, This Heat, Science fiction park-Bundesrepublik, ghetto funk, ZU, domaće sklisko, Rita Pavone i njima slično…

Satnica:

  • 21:00 PROJEKCIJA IZBORA VIDEO SNIMAKA IZ GALERIJE ESCE 1990/91.
  • 22:00 JAVNA PRIMOPREDAJA MARKA BRECELJA SC-U SAČUVANE VIDEO ARHIVE GALERIJE + MARKOV KONCERT
  • 23:00 ŠUMSKI
  • 00:00 DJ MIRO ŽUPA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno