33 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Matej Felja najbolji je raketni modelar u 2018. godini

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U prostorijama Hrvatske Zajednice Tehničke Kulture održana je svečana Skupština Hrvatskog Astronautičkog i Raketnog Saveza na kojoj su nazočili predstavnici svih klubova članova saveza.

Nazočne predstavnike pozdravio je predsjednik HARS-a Bogomir Hren, uz prezentaciju aktivnosti saveza u protekloj natjecateljskoj sezoni. Nakon analize izvješća uslijedila je rasprava i doneseni su zaključci o bitnim elementima za razvoj i napredak saveza. Također paralelno je zasjedala i komisija za izbor i proglašenje najboljih raketnih modelara za srednje i osnovne škole u 2018. godini. Komisija je pregledom rezultata svih pet natjecanja utvrdila rang listu natjecatelja i proglasila najbolje raketne modelare, posebno za osnovne škole, a posebno za srednje škole.

Za najboljeg raketnog modelara-srednje škole proglašen je Matej Felja iz Aero kluba „Fenix“ Cerić, dok je drugi Mateo Despotović iz ARAK Dubrave, a treća je Ana Marija Kučak također iz ARAK Dubrave. Nakon završetka Skupštine uslijedila je svečana dodjela nagrada najboljim raketnim modelarima, a plakete je uručio predsjednik HARS-a.

Prije svečane Skupštine, u organizaciji češkog IPMS-a, održano je Europsko maketarsko prvenstvo u gradu Brno, Češka. Na natjecanju su sudjelovale reprezentacije 15 europskih država (Hrvatska, Francuska, Bugarska, Rumunjska, Mađarska, Austrija, Slovačka, Češka, Poljska, Engleska (UK), Italija, Njemačka, Rusija, Srbija i Ukrajina), s preko 1.300 maketa u standardnim kategorijama.

 

Boje Hrvatske i Aero kluba „Fenix“ Cerić branili su Darko Krajinović, Mato Barišić, Josip Zetaković i Mate Rapčan u seniorskoj konkurenciji, a Matej Balen u juniorskoj konkurenciji, dok su Ivana Rapčan i Tony Krajinović bili tehnička potpora ekipe. Nakon završenog ocjenjivanja maketa, uslijedila je podjela diploma najboljim maketarima i reprezentacijama. AK „Fenix“ Cerić osvojio je u ukupnom plasmanu odlično peto mjesto, a najbolji u pojedinačnom plasmanu bili su Darko Krajinović s osvojenim 7. mjestom i Matej Balen s osvojenim 5. mjestom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno