5 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Mateja Miočić Myousiq predstavila svoj prvi singl na 90,2

Više od autora

- vl promo-

Upoznajte zadarsku kantautoricu umjetničkog imena Myousiq kojoj je glazba utkana u svaki dio života, a koju je šira publika upoznala na Šibenskoj šansoni prošlog vikenda gdje je kao debitantica predstavila svoju pjesmu “Buka mojih misli”.

Autorica teksta i glazbe je sama Myousiq, a autor aranžmana je Saša Miočić. „Što se pjesme tiče ona je nastala u periodu neke moje životne prekretnice. Tada sam bila u fazi nesigurnosti u ljude, nesigurnosti u samu sebe, u meni je vladala nesigurnost zbog prošlih loših iskustava. Prenijela sam to u tekst pjesme i u samu glazbu“, ispričala je Miočić.


Ovu emotivnu pjesmu pratiti i prekrasan spot. „Poanta pjesme je neodustajanje od bilo čega u životu što želiš postići. Taj dio se najbolje manifestira kroz spot koji je nastao u suradnji s Tomom Marčinom i njegovim timom ljudi koji su jako kreativni, radnja se odvija na otvorenom, puno prikazanih krajolika u našem Zadarskom akvatoriju“, objašnjava Mateja.

Ova talentirana Zadranka je ljubav prema glazbi razvijala u glazbenoj školu gdje završila klavir, a odmalena je pjevala u crkvenom zboru i dalmatinskim klapama. Osim klavira, željela je naučiti svirati i saksofon, a to je učinila tako da je postala članica puhačkog orkestra Biograd, a kasnije i Gradske glazbe Zadar s kojima je sudjelovala na brojnim manifestacijama kao saksofonistica i kao pjevačica. Osim suradnje s ova dva orkestra, Mateja se razvijala kao glazbenica te nastupala kao Ecology of sound, Acoustic Duo Mateja i Hrvoje, sastav The Livingroom, Three Little birds i mnogi drugi, s kojima je gostovala na raznim televizijskim i radijskim emisijama. „Počela sam skladati vlastite pjesme još u srednjoj školi, ali kao i većina mladih talenata imala sam sumnju u sebe i svoju kvalitetu stvaranja glazbe“, opisala je Myousiq svoj glazbeni put.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno