- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Nikakva novost nije kako je stanje u hrvatskom klupskom rukometu iz godine u godinu sve lošija. Novonastala situacija koja je prisutna zadnjih godinu dana ostavila je traga na sve pa tako i na sport.

Prošli vikend svjedočili smo kako rukometaši Dubrovnika nisu otputovali na prvenstvenu utakmicu u Bjelovar koja je prvo bila registrirana pobjedom Bjelovara 10:0 da bi zatim HRS ipak evidentirao tu utakmicu kao neodigranu, a ista će najvjerojatnije biti odigrana u nekom u nadolazećih slobodnih termina.

U razgovoru sa strategom Spačve došli smo do spoznaje kako većina klubova u ligi ima financijske probleme. „Daleka su putovanja, organizacija utakmica je skupa, a situacija s koronom je pogoršala i ovako lošu situaciju. I ono malo ljudi što bi na neki način htjeli pomoći klubovima, kako bi što lakše održali egzistenciju, nije u stanju to učiniti jer nisu u povoljnoj financijskoj situaciji. Dubrovnik je prvi klub koji u jednu ruku protestira pa nije otišao u Bjelovar, a nadam se kako ostali klubovi neće doživjeti sudbinu Dubrovčana”, navodi Mečić koji je poručio kako ni Spačva nije u puno boljoj financijskoj poziciji od Dubrovnika.

„Pored nas mogu nabrojati još minimalno pet klubova koji su u sličnoj situaciji”, kazao je Spačvin trener.