U Velikoj gradskoj vijećnici u Vinkovcima danas je predstavljen partnerski projekt razmjene učenika u kojemu su sudjelovale tri vinkovačke srednje škole: Srednja strukovna škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića i Drvodjeljsko tehnička škola te njemačka škola Wilhelm Normann Berufskoleg iz grada Herforda. Vinkovački srednjoškolci u Herfordu su bili u travnju, a učenici partnerske njemačke škole u Vinkovcima borave ovaj tjedan.

Cilj je ovoga partnerstva je upoznavanje i usporedba dva školska sustava u strukovnom obrazovanju te upoznavanje s gospodarstvom kroz posjet gospodarskim subjektima.

“U ovom uzvratnom posjetu partnera iz Njemačke posebnu pozornost stavili smo na ratna iskustva i utjecaj poslijeratnih događanja na naše gospodarstvo, a tu je i nastavak usporedbe sustava strukovnog obrazovanja te gospodarstava Njemačke i Hrvatske u područjima u kojima živimo oni i mi. Također, proradili smo i iskustva mladih u društvenim pitanjima”, istaknuo je Josip Jovanovac, ravnatelj Drvodjeljsko tehničke škole Vinkovci, koordinator projekta partnerstva škola.

U ime Grada Vinkovaca goste iz Njemačke pozdravio je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić čestitajući im na uspješno provedenom projektu i poželjevši da ponesu lijepa iskustva iz Vinkovaca.