26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Mel Gibson ponovno režira – ratnu dramu Hacksaw Ridge!

Više od autora

- vl promo-
f_hacksaw-ridge_mel-gibson-ponovo-rezira_ST

‘Hacksaw Ridge’ nadolazeći je američko-australijska ratna drama u režiji Mela Gibsona. Film je baziran na istinitoj priči o američkom vojnom bolničaru Desmondu T. Dosu, koji je zbog prigovora savjesti odbio nositi oružje. No on ipak postaje heroj, zaslužan za spašavanje čak 75-orice suboraca, koji su se našli pod stalnom neprijateljskom vatrom tijekom brutalne borbe na Okinawi za vrijeme II. svjetskog rata. Za zasluge tokom vojne službe dobio je Medalju časti koju mu je osobno dodijelio predsjednik Harry S. Truman.

Ulogu Desmonda T. Dosa Mel Gibson je dodijelio Andrewu Garfieldu (The Amazing Spider-Man), a pored ovog mladog glumca tu su još i Vince Vaughn, Sam Worthington i Hugo Weaving. Scenarij potpisuju Andrew Knight, Robert Schenkkan i Randall Wallace, koji je ujedno odgovoran za Gibsonovovo ‘Hrabro srce’ (Braveheart).

Deset godina nakon ‘Apocalypta’, Gibson će nam zasigurno prirediti još jedan veliki filmski spektakl. Premijera filma ‘Hacksaw Ridge’ je najavljena za studeni ove godine. [Filmofil]

THE FIRST SHOTS

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno