U nedjelju, 30. rujna, održan je još jedan tradicionalni Memorijal slavonskim zrakoplovcima na vinkovačkom Aerodromu Sopot, a kojim se evocira uspomena i odaje počast poginulim slavonskim zrakoplovcima u Domovinskom ratu.

Memorijal posljednjih dvadesetak godina održavaju prijateljski susjedni klubovi iz Osijeka, Vukovara i Vinkovaca, svaki naravno u svom mjestu, a tom prilikom u goste dolaze mnogobrojni piloti i zrakoplovi iz cijele Hrvatske, ali i iz inozemstva.

U zrakoplovnom smislu, Memorijal slavonskim zrakoplovcima karakterizira natjecanje, ponajprije u preciznom slijetanju zrakoplova, prilikom čega se piloti natječu pokušavajući što bliže sletjeti svojim zrakoplovima na ciljnu crtu u ocrtanom polju. Svako udaljavanje od ciljne crte debele svega dva metra, pomoćni suci pomno kontroliraju, a u obračunu kaznenih bodova, glavni sudac svrstava pilote prema rezultatima i proglašava prva tri najuspješnija.

Nakon napetog i neizvjesnog natjecanja, na klupskom zrakoplovu Cessna, na prvo je mjesto sletio i zlatom se okrunio Mladen Krkljuš iz Aerokluba Borovo. Njega slijedi srebrni kolega iz Aerokluba Borovo, također na klupskom zrakoplovu Cessna, Velimir Molnar, dok je treće mjesto zauzeo Miroslav Vlašić vozeći vlastiti zrakoplov Cessna te u Osijek odnio broncu.

Nadalje, ove se godine natjecatelj Zrakoplovnog kluba Vrabac Milan Mravinac, s klupskim ultralakim zrakoplovom Storch, u konkurenciji ozbiljnijih aviona, uspio plasirati na odlično četvrto mjesto.