18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Memorijalni šahovski turnir “Dane Palijan”

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U prostorijama Udruge slijepih Vukovarsko-srijemske županije prošli tjedan održan je 15. Memorijalni šahovski turnir “Dane Palijan”, u čast preminulog dugogodišnjeg tajnika ove udruge. Nakon polaganja vijenaca na groblju i odavanja počasti održano je natjecanje na kojem su sudjelovale tri ekipe, odnosno Udruženje građana oštećena vida iz Tuzle, Udruga slijepih Brodsko-posavske županije te domaćini iz Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon napete igre, dodijeljeni su pehari natjecateljima. Prvo mjesto osvojili su gosti iz Tuzle, drugo mjesto Udruga slijepih Brodsko-posavske županije, dok je treće mjesto pripalo domaćinima.

Nakon dodijele pehara uslijedilo je zajedničko druženje svih ekipa. Iz udruge napominju i da su i ove godine bili uključeni u obilježavanje Dana otvorenih vrata udruga koje već tradicionalno organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Tako su u četvrtak građani pratili šahovski turnir, a u petak su se svi zainteresirani mogli upoznati s programima koje udruga provodi, kao što su program videćeg pratitelja “Povedi me” i program “Možemo mi kao i vi”, oba financirana sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Također, isti dan građani su se okušali u igranju govornog pikada te raznim društvenim igrama za slijepe osobe.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno