29 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Memorijalni turnir “Mravunac-Fegeli” najbolja moguća promocija sporta i sjećanja na velikane Cibalije

Više od autora

- vl promo-

Na glavnom terenu HNK Cibalia Vinkovci svečano je otvoreno 25. izdanje kadetskog nogometnog turnira „Mravunac-Fegeli”. Kroz natjecanje se na najbolji mogući način promovira sport i prisjeća na velikane vinkovačkog kluba, a i ove godine odazvali su se renomirani klubovi iz Hrvatske.

„Možemo reći da je kroz svoje postojanje turnir postao prepoznat kao jedan sportski brend, a na njemu se stvara sportski duh i fair play. Osim natjecanja, ovo je prigoda da se prisjetimo dvije veličine koje su ostavile dubok trag na našem prostoru. Na ovu lijepu obljetnicu htio bih napomenuti kolika je važna podrška i razvoj mladih sportaša te promovirati vrijednosti koje će našim sportašima omogućiti bolju sportsku karijeru i životni put”, riječi su zamjenika gradonačelnika Josipa Romića koji je dodao kako su tijekom godina na ovom turniru nastupili brojni talentirani nogometaši, ali sklopljena su i neraskidiva prijateljstva.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjeluje 6 momčadi. U grupi A zajedno s vinkovačkim domaćinom, mjesto su pronašli HNK Hajduk i NK Slaven Belupo, dok su u skupini B smješteni NK Rijeka, NK Marsonia i NK Osijek.


„Na prva dva turnira bio sam aktivni sudionik. U svakom slučaju, Cibalia mora obratit pažnju i na primjeren način sjećati se svojih najvećih i najboljih nogometaša. Ovaj turnir je jedan od idealnijih načina sjećanja na tako dobre igrače, a osim toga ovo je jedno od najkvalitetnijih natjecanja te okuplja najbolje prvoligaške momčadi. Možda je ovo prilika da vidimo buduće reprezentativce koji će ovdje napraviti svoje prve korake”, dodao je županijski pročelnik za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

U današnjem jutarnjem programu odigrana je po jedna utakmica iz svake skupine. Oba susreta odigrana su u Andrijaševcima, a Hajduk je s 2:1 bolji bio od Cibalije. U drugom dvoboju Osijek je bio bolji od Marsonije. Do kraja dana u Novim Jankovcima zaigrat će Cibalia i Slaven Belupo te Rijeka i Marsonia. Sutra su u Ivankovu na rasporedu utakmice Osijek-Rijeka i Hajduk Slaven Belupo. Prvoplasirani iz obje skupine igrat će sutra finale na glavnom terenu Cibalije, za treće mjesto igrat će drugoplasirani na pomoćnom igralištu, a posljednjeplasirani će igrat za 5. mjesto u Andrijaševcima.

„Izuzetno mi je drago da u kontinuitetu imamo turnir, jedino je jedna godina izostala kada je bila korona. Ovo je jedna tradicija, turnir se nalazi u kalendaru HNS-a i svih prvoligaških klubova. Zahvaljujem svim našim trenerima, na čelu s voditeljem škole Goranom Meštrovićem, koji su se potrudili oko organizacije”, zaključila je Dea Lasić, predsjednica HNK Cibalia Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno