Vrijeme sunčano i neizdrživo vruće s temperaturama od 34 do 40 stupnjeva diljem Hrvatske, a čeka nas rušenje ovogodišnjih noćnih i dnevnih temperaturnih rekorda.

Prevladava sunčano, suho i vruće vrijeme. Na istoku slab do umjeren jugoistočnjak, a uz obalu uglavnom sjeverozapadnjak. Noć pred nama će u cijeloj zemlji biti neugodno topla, a na moru će noćna temperatura dosezati i 27 stupnjeva. Vruć, sparan i težak dan je i u središnjim predjelima. Temperatura do čak 38 stupnjeva, a ni vjetar ne donosi nikakvo olakšanje.

Ove vrućine neće dugo trajati, jer nam stiže osjetno osvježenje. Bit će pljuskova, a moguća su grmljavinska nevremena. U četvrtak stabilnije i sunčanije.

I na moru će biti manje vruće, osobito od srijede kada će i bura prolazno ojačati. Sutra bi poneki pljusak mogao pasti na sjevernom dijelu, a u srijedu i u Dalmaciji.

Nalazimo se u vrhuncu toplinskog vala pa su izdana i upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda. Narančasto je izdano za istok i gorje, a crveno, odnosno najviši stupanj upozorenja za ostatak zemlje zbog visokih noćnih i dnevnih temperatura.