Mimohod i nastup vrtićkih i školskih skupina u sklopu 30. Otočkog proljeća

557

Jubilarno 30. Otočko proljeće „zagazilo” je u svoj drugi tjedan, a danas je svojih pet minuta slave dočekalo 320 mališana Dječjeg vrtića Pupoljak iz Otoka, Osnovne škole Vladimira Nazora u Komletincima i Osnovne škole Josipa Lovretić iz Otoka koji su mimohodom od otočke škole do gradskog Trga ponosno pokazali ručno izrađene kostime.

„Na moju inicijativu i na inicijativu udruge Hrvatska žena Otok organizirali smo Cvjetni korzo što je prvi put, nakon 70 godina, da se ovako nešto odvija u Otoku”, izjavila je Marija Čepo, predsjednica udruge Hrvatska žena Otok. Učiteljice osnovnih škola i vrtića zajedno s roditeljima dali su si puno truda pri izradi prekrasnih kostima protkani proljetnim motivima i biljkama. Nakon šetnje učenika i vrtićke djece do gradskog trga svaka skupina predstavila se na pozornici izvevši prigodnu točku (ples, pjesma, recitacija) u koje su ulagali puno truda u posljednje vrijeme. U izradi kostima sudjelovali su i učenici 4. razreda Osnovne škole Josipa Lovretića Otok.

„Radili smo radionice u školi po razredima. Svaki razredni odjel predstavlja jedan cvijet, a mi učenici 4. razreda smo tratinčice i trava. Roditelji su nam također pomogli u izradi kostima, a učenici su sve to popratili pripremajući se pjesmom i recitacijom”, rekla je Jasna Klarić učiteljica 4. razreda u otočkoj osnovnoj školi.

Poslije nastupa mališani su se okrijepili sokovima te slanim i slatkim „grickalicama” koje su izradile udruge žena iz Otoka i Komletinaca. Svečanost otvorenja 30. Otočkog proljeća bit će 28. svibnja u 20,00 sati u Domu kulture, a neki od događaja koje vrijedi posjetiti su fišijada, teniski turnir, konjička manifestacija, ribičko natjecanje, čobanijada, kulenijada, moto susreti i razni koncerti.

programOP22 (1)