27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Mirko Mečić: Organizator utakmice mora osigurati uvjete za igru i apsolutni je krivac što susret nije odigran

Više od autora

- vl promo-

Pisali smo jučer o tome kako je utakmica između RK Metković-Mehanika i RK Bjelin Spačva Vinkovci prekinuta na samom početku utakmice zbog prokišnjavanja dvorane, a o ovoj situaciji porazgovarali smo s predsjednikom vinkovačkog kluba Mirkom Mečićem.

„Propozicije natjecanja su jasne, organizator mora osigurati uvjete za igru. Oni duže vrijeme imaju problem s dvoranom koja već duže vrijeme prokišnjava. Nisu ništa poduzeli i apsolutni su krivac što se utakmica nije odigrala, a u slučaju kada se utakmica ne odigra zbog krivnje domaćina, onda oni gube utakmicu rezultatom 10:0 i snose kaznu”, ističe.

Kako kaže predsjednik Mečić, domaćini iz Metkovića uopće nisu razmatrali ideju da se utakmica odigra idućeg dana. Vinkovački klub bio je spreman prenoćiti još jednu noć i nastaviti susret, ali do toga nije došlo.

„Otišli smo tamo u petak, ostavili smo poslove i uzeli naplaćeno, ljudi su izašli iz škole i fakulteta kako bi što bolje odradili utakmicu. Ako bi se utakmica stvarno ponavljala, opet bi morali putovati između dvije utakmice usred tjedna, a to bi nas gurnulo u probleme, ipak se radi o dalekom putu. Nemamo garanciju i ako dođemo sljedeći puta, da neće pasti kiša”, dodaje.

RK Bjelin Spačva poslao je svoje očitovanje situacije Hrvatskom rukometnom savezu, a povjerenik natjecanja odlučit će što će biti s utakmicom, točnije hoće li se opet igrati ili će domaćin izgubiti susret i dobiti novčanu kaznu.

„Oni vrše pritisak i jasno je da žele profitirati. Ispalo je kao da smo mi krivi, a s druge strane uvijek je Savez bio rigorozan prema Vinkovcima.”

Za kraj, Mirko Mičić istaknuo je kako kiša uopće nije pala u takvim količinama, ali i da je domaćin u svoju obranu uzeo i potres, no problemi s dvoranom nastali su puno prije i nisu sanirani.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno