9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Mirkovački osnovnoškolci od jeseni u novoj zgradi

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković sa suradnicima danas su posjetili Osnovnu školu Nikole Tesle u Mirkovcima. U ovoj školi bliži se kraju prva etapa rekonstrukcije i dogradnje, a riječ o izgradnji nove zgrade u kojoj bi trebala započeti nova školska godina.

Dogradnja nove zgrade, koja je počela 2012. godine prvi je dio zahtjevnog etapno planiranog projekta čija je ukupna vrijednost 27,5 milijuna kuna, a do sada je realizirano 10,3 milijuna kuna.

“Lijepo vrijeme omogućilo je nastavak radova, a mi smo se pobrinuli i osigurali sredstva i u ovoj godini. Tako u proračunu imamo 4 milijuna kuna za ovu školu i veseli me što konačno vidimo da je kraj blizu na zadovoljstvo ponajprije djece koja će konačno dobiti lijepe i moderne učionice. Još jednom želim zahvaliti i djeci i roditeljima i djelatnicima škole, koji sve ove godine trpe u uvjetima koji nisu adekvatni, jer nije lako uskladiti nastavu sa svim ovim radovima. Zato ćemo nastojati kroz proračun osigurati što više novaca kako bi cijeli ovaj projekt što prije priveli kraju”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Nažalost, moglo se čuti, u radove na školi u Mirkovcima u zadnje vrijeme ulaže jedino Grad Vinkovci dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja uopće nije prisutno uz obrazloženje kako trenutačno nemaju stavku za obnovu škola. Nadamo se da će se ponovno uključiti i Ministarstvo kako bi što prije završili ovaj projekt, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Zadovoljstvo činjenicom da se doista bliži početak rada u novoj zgradi izrazila je i ravnateljica Vesna Batković. “Od siječnja smo u skromnim, skučenim uvjetima, a nastava se, uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održava u tri smjene. Zaista se nadam da ćemo, uz pomoć našega gradonačelnika, u sljedećoj školskoj godini biti u novim prostorima. 2009. godine smo proslavili 250 godina školstva u Mirkovcima i mislim da smo zaslužili i novu školu. U konačnici dobit ćemo tri puta veći prostor nego sada, specijalizirane učionice za svaki predmet, što do sada nismo imali, i novu opremu. Predmetna nastava održavat će se u novoj zgradi, a razredna u obnovljenom dijelu stare škole koji će biti spojen s novom zgradom. Sve to trebalo bi nam omogućiti i rad u jednoj smjeni tako da ćemo biti prva škola u Vinkovcima koja bi trebala u potpunosti raditi u jednoj smjeni”, istaknula je ravnateljica Batković.

Po završetku svih radova na izgradnji nove i obnovi stare školske zgrade, bit će uređena i školska sportska igrališta, a u dogledno vrijeme škola u Mirkovcima trebala bi dobiti i sportsku dvoranu, koja je također predviđena projektom.

Osnovnu školu Nikole Tesle trenutačno pohađa 227 učenika od čega su 63 učenika u srpskim odjeljenjima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno